Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 39

La 26.9. klo 10-12
Su 27.9. klo 11-13

Soittoajat viikolla 40

Ma 28.9. Ei soittoaikaa
Ti 29.9. klo 10-12
Ke 30.9. klo 10-12
To 1.10. Ei soittoaikaa
Pe 2.10. klo 17-19
La 3.10. Ei soittoaikaa
Su 4.10. klo 17-19

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Kurrr-kurr ja hurr-hurr! Olemme lupsakka, joskin hieman ujo poikamieskaksikko, joka tekee lähes kaiken yhdessä.

Rakastamme pehmeitä petejä ja yhdessä nukkumista: toivommekin uudessa kodissa olevan ainakin yksi suuri kaveripeti, mauskis. Tulehan tutustumaan niin hurrrrmaannut!

Tilapäiskotiin tullessamme entisestä elämästämme ei paljoa tiedetty. Sen verran osaamme sanoa, että ihmiset on kivoja, kun niihin saa tutustua rauhassa ja jos ruokaakin antavat, niin vielä parempi. Ujoja olemme, mutta ei anneta sen haitata, sillä palkitsemme kärsivällisyyden kurinoin ja kehräyksin, sekä ruokalahjuksilla saatamme antaa rapsuttaakin. Olemme arviolta noin 8–9-vuotiaita, eli kissan mitalla keski-ikäisiä.

Purr-hurr Alvaro täällä moro! Olen meistä tuo valkoinen oranssitäpläinen, uljas komistus ja hieman rohkeampi. Tulen välillä kuristen ihmisten luokse rapsutusten ja/tai ruoan toivossa, välillä saatan jopa kellahtaa kyljelleni, kun on niin mukavaa!

Olen omasta mielestäni rakastettavan raamikas, mutta eläinlääkäri kertoi että hyvinvoinnilleni olisi eduksi pudottaa painoa hitaasti noin kilon verran. Uuden kodin olisi siis sitouduttava pudottamaan painoani terveellisellä ravinnolla sekä liikunnalla.

Mau? Heipähei, olen Arturo, ruskeatiikeri varusteltuna valkoisin merkein – näytän vähän siltä, kuin olisin astunut valkoiseen maaliämpäriin, hih! Olen meistä kahdesta se ujompi, mutta annan ruokakupilla silittää.

Olen usein piilossa Alvaron kanssa, mutta olemme edistyneet näyttäytymään iltaisin ihmisille, kun ovat paikallaan. Emme ole vielä uskaltaneet leikkiä ihmisten kanssa täällä tilapäiskodissa, mutta ehkäpä sinä saisit meistä senkin puolen esiin?

Olemme pehmeän lempeitä poikia ja rakastamme rauhaa. Äkkinäisissä / vieraissa tilanteissa pötkimme usein pakoon, tai jähmetymme paikoillemme, joten tästä syystä toivomme uudesta kodista löytyvän rauhallisia ja kärsivällisiä ihmisiä ymmärtämään tilanteita myös meidän näkökulmastamme. Aivan pienten lasten kotiin emme todennäköisesti sopisi, mutta rauhallisista alakoululaisista ja siitä vanhemmista lapsista voisimme tykätäkin. Muista kissoista emme taida välittää, ne jännittävät melko paljon.

Edellisessä elämässämme olimme tottuneet jonkinlaiseen koiraseuraan, joten mahdollisesti ainakin rauhallinen, kissoja kunnioittava koiraseura voisi meille sopiakin. Siinäkin on hidas ja asteittainen sopeutus on tärkeää, kaikkien osapuolien kannalta, mau.

Jos ja kun tunnet sydämessäsi läikähtävän lämpimästi tämän ilmoituksen luettuasi – otathan yhteyttä kissojen adoptiopuhelimeen, niin saatat päästä tutustumiskäynnille! Katso myös pieni video meista: