Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 26

La 27.6. ei soittoaikaa
Su 28.6. klo 16-17

Soittoajat viikolla 27

Ma 29.6. klo 17-19
Ti 30.6. klo 10-12
Ke 1.7. klo 10-12
To 2.7. ei soittoaikaa
Pe 3.7. klo 17-19
La 4.7. klo 11-13
Su 5.7. ei soittoaikaa

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

VARATTU. Heippa vaan sinulle! Tässä tervehtii Alvin sekä veljensä Axel (Aksu) mahtava kasa mustaa valkoisella.

Olemme valloittavat kiiltävä turkkiset kolli-pennut, jotka valloittavat varmasti sydämesi ja kotisi. Etsimmekin siis yhteistä valloituskohdetta. Synnyimme tilapäiskotiin 2019 marraskuussa, joten ihminen on meille tuttujuttu syntymästä lähtien.

Vanhempi meistä on Alvin, joka on porukan aivot ja kuopus on Axel ”Aksu” porukan massa. Alvin onkin meistä se, joka on ensimmäisenä tutkimassa uudet asiat. Aksu seuraa sitten veljensä mallia, vaikka aikamoinen mammanpoika se vielä onkin.

Olemme rohkeita ja uteliaita pentuja, emmekä tunnusta pelkäävämme mitään tai ketään. Riehakkaiden leikkien jälkeen saatamme väsyneinä käpertyä viereesi, syliisi, sohvan nojalle taaksesi, varpaille – joka tapauksessa lähellesi lataamaan akkuja.

Olemme vielä erittäin aktiivisia, joten olethan valmis leikittämään meidät tainnoksiin ja ottamaan mukaan päivän askareisiin. Sillä me varmasti haluamme osallistua. Teit sitten ruokaa, pyykkäät, tiskaat, osallistumme omalla tavallamme. Ja kaikenlaista tekemistä keksimme kyllä itse, jos et aktivoi meitä.

Ruokahommat meiltä sujuu hyvin. Meille on tilapäiskodissa syötetty viljatonta ja lihapitoista ruokaa, jotta kasvaisimme isoiksi ja terveiksi kissanpojiksi. Joten toiveena olisi, että tätä käytäntöä noudatetaan loppuelämän kodissakin. Myös raakaruoka meille maistuu hyvin.

Pikkulapsista meillä ei ole kokemusta, joten emme tiedä miten suhtautuisimme niihin. Mutta olemme kyllä vielä itse aikamoisia lapsosia. Koiristakaan ei ole kunnollista kokemusta. Näimme kylläkin vilaukselta sellaisen ison koissulin täällä tilapäiskodissa vierailulla. Se sai häntämme näyttämään pulloharjalta.

Tapaamisiin!