Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 39

La 26.9. klo 10-12
Su 27.9. klo 11-13

Soittoajat viikolla 40

Ma 28.9. Ei soittoaikaa
Ti 29.9. klo 10-12
Ke 30.9. klo 10-12
To 1.10. Ei soittoaikaa
Pe 2.10. klo 17-19
La 3.10. Ei soittoaikaa
Su 4.10. klo 17-19

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Miu. Olen 3–6-vuotias kissaneiti Jeli. Minut tunnetaan myös nimellä Prinsessa-Pikkiriikki.

Oli synkkä ja myrskyinen helmikuun yö, kun astelin ihanan tuoksun perässä loukkuun ja elämäni populaatiokissana päättyi. Kova elämä oli jättänyt jälkensä hampaisiin, joten niitä on poistettu tai pudonnut itsestään tähän mennessä 15. Kuulemma pitäisi alkuvuodesta 2021 suunnata vielä hammaslääkäriin. Lisäksi minun sisäelimissä oli ultraäänitutkimuksessa jotain sanomista: pyöreän malliset munuaiset ja jotain tiivistymää maksan seudulla. Verikokeissa kaikki oli kuitenkin ihan hyvin. Seurailla silti pitäisi säännöllisesti.

Kun kipu lopulta hellitti, muutuin murisevasta piisamirotasta ihan oikeaksi prinsessaksi. Pääsin leikkimään tilapäiskodin kissojen kanssa, ja siinä sivussa ihminenkin muuttui vähemmän pelottavaksi. Nykyisessä tilapäiskodissani olen ollut huhtikuulta 2020 saakka. Edistyn kuulemma tosi nopeasti.

Tykkään ihan hirveän paljon saalistaa ja tappaa. Tai siis leikkiä sillä onkilelulla. Muista kissoista tykkään myös. Tarvitsen ehdottomasti leikkisää ja aktiivista kissaseuraa myös omassa kodissani. Ihmiseen luottavaisesti suhtautuva kissakaveri voisi auttaa minua jatkossakin kasvattamaan entisestään luottamusta ihmisotuksiin.

Olen tottunut lihapitoiseen, viljattomaan ja sokerittomaan märkäruokaan sekä raakaruokaan. Tällaista ruokavaliota toivon jatkossakin. Myös lääkäri on sitä minulle suositellut terveystilanteestani johtuen ja muutenkin. Pieniin lapsiin tai koiriin en ole tottunut. Alkuun sellaiset on varmaan ihan liikaa minulle.

Soittele ja tule tapaamaan tuota tilapäisihmistä, jos voisit tarjota minulle loppuelämän kodin. Olen tapaamisessa paikalla, mutten varmaankaan näkyvillä.