Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 39

La 26.9. klo 10-12
Su 27.9. klo 11-13

Soittoajat viikolla 40

Ma 28.9. Ei soittoaikaa
Ti 29.9. klo 10-12
Ke 30.9. klo 10-12
To 1.10. Ei soittoaikaa
Pe 2.10. klo 17-19
La 3.10. Ei soittoaikaa
Su 4.10. klo 17-19

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Mjäyh! Olen Grigo, Mr Grigs, komea poika, syntynyt kesä-heinäkuussa 2019.

Nyt olisi etsinnässä ihan oma koti, jossa voisin nauttia täydestä kissanelämästä kaverin tai kahden kanssa. Kerran minulla jo olikin koti, mutta siellä kollipojan charmini oli vähän liikaa vanhemmille rouvakissoille. Ilmeisesti olen aika vahva persoona, mutta jäyhän ulkokuoreni alla asuu myös herkkä pieni poika, joka syvästi järkyttyy, jos kaverit eivät minusta pidä. Siksi kissakaverin valintaan pitää kiinnittää huomiota. Olen kyllä kotoisin isosta populaatiosta ja tilapäiskodissakin olen tullut juttuun kaikkien kissojen kanssa. Uusiin tuttavuuksiin lämpiän vähän hitaasti. Nuoreen tyttökissaan tai pentuun tutustuminen voisi olla minulle helpointa. Voit myös kysäistä, miten minulla ja samassa tilapäiskodissa asuvalla Jeli-tytöllä sujuu yhdessä. Vielä vähän prosessoin tuleeko meistä kavereita.

Olen ollut ihmisen luona asuessani terveen oloinen ja mutkaton kaveri, tosin ihan pienenä minua riivasivat korvapunkit. Olen tottunut syömään laadukasta märkäruokaa ja raakaruokaa. Arvostaisin tällaista ruokavaliota jatkossakin. Raksuja syön helposti liikaa ja alan pulskistua. Ihminen myös höpöttää, etten muka niitä tarvitse. Pyh ja pah, tykkää metsästää niitä lattialle heitettynä tai aktivointilelusta.

Olen vähän sellainen ”pidetään puheet selkeenä” -tyyppi. Minulla on leikkiaika, uniaika, ruoka-aika ja lyhyt hetki, jona suvaitsee ihmisen silitellä kiiltävää tiikeriturkkiani. Olen kasvamassa oikeaksi kuningaskolliksi, mutta ainakaan toistaiseksi en ole pompottanut tilapäiskodissa vakituisesti asuvaa veljeäni tai minua nuorempaa tyttöpentua. Leikin kyllä aika raisusti ja vauhdikkaasti.

Kiipeily on kivaa, ja joka päivä yritän viestiä ihmiselle, että voisin lähteä mukaan valjasulkoilulle. En vaan halua niitä valjaita päälleni! Kuulemma joku tarha tai lasitettu parveke voisi olla alkuun turvallisempi vaihtoehto valjastelulle. Pieniin lapsiin tai koiriin en ole tottunut, että sellaisia en kyllä heti tarvitse samaan talouteen. Soita ja tule käymään. Ehkä viitsin näyttäytyä!