Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 39

La 26.9. klo 10-12
Su 27.9. klo 11-13

Soittoajat viikolla 40

Ma 28.9. Ei soittoaikaa
Ti 29.9. klo 10-12
Ke 30.9. klo 10-12
To 1.10. Ei soittoaikaa
Pe 2.10. klo 17-19
La 3.10. Ei soittoaikaa
Su 4.10. klo 17-19

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Hei! Minä olen Ulana, pienikokoinen kissaneiti, ja syntynyt arviolta 2016–2017. 

Olen muuten musta, mutta kaulassani on valkoinen täplä. Matalien jalkojeni takia tilapäiskodin ihmiset sanovat minua välillä leikkimielisesti maastonakiksi.

Tulin Pesulle viime syksynä isosta ulkokissojen laumasta, ja olen totutellut sisäkissan elämään tilapäiskodissani. Toivon, että uudesta kodistani löytyisi rauhallinen kissakaveri, joka ei yrittäisi alistaa minua, sillä en aina uskalla laittaa vastaan muille kissoille. Koirista ja lapsista en välitä.

Taustastani johtuen olen vielä arka ja stressaannun herkästi. Kunhan olen oppinut luottamaan ihmiseen, saatan tulla aamuisin puskemaan jalkoja pyytäessäni ruokaa. Minua saa myös varovasti silittää välillä, mutta yleisesti ottaen en välitä silityksistä, eikä minusta varmaan kunnon sylikissaa koskaan tulekaan. Olen varuillani uusien ihmisten kanssa ja yleensä piiloudun sängyn alle, jos minua jännittää liikaa. En pure, mutta saatan sähistä ja murista pelästyessäni. Minulla onkin nyt lääkitys, joka auttaa minua rentoutumaan ja luottamaan ihmisiin enemmän. Lääkityksestä on minulle apua, ja otan sen mukavasti ruoan seassa.

Päivisin tykkään nukkua sängyllä, ja iltaisin saatan innostua yksikseni leikkimään palloilla tai hiirillä. Yksi suosikkileluistani on sulkaviuhka, jota tykkään jahdata, mutta muuten tykkään enemmän leikkiä yksikseni. Ruoan suhteen en ole nirso ja syön mielelläni erilaisia märkäruokia. Olen melko herkkävatsainen, eikä mahani ole vieläkään tottunut kuivaruokaan. Vatsani ei tykkää äkkinäisistä ruokavalion muutoksista, joten huomioithan tämän ruokinnassani. Uudelta kodiltani odotetaan siten panostusta vatsaystävälliseen ja laadukkaaseen ravitsemukseen.

Etsin omaa loppuelämän kotia tositarkoituksella. Toivoisin, että uusi kotini ymmärtäisi ujouteni ja antaisi minun kesyyntyä omassa rauhallisessa tahdissani. Tilapäiskotini ihminen kertoo minusta mielellään lisää, joten tulethan moikkaamaan!