Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 26

La 27.6. ei soittoaikaa
Su 28.6. klo 16-17

Soittoajat viikolla 27

Ma 29.6. klo 17-19
Ti 30.6. klo 10-12
Ke 1.7. klo 10-12
To 2.7. ei soittoaikaa
Pe 3.7. klo 17-19
La 4.7. klo 11-13
Su 5.7. ei soittoaikaa

Koditon kissa

Tervehdys! Olen vähän pörheämpi herrasmies vuosimallia 2017 ja etsinkin nyt tositarkoituksella omaa residenssiä.

Vielä vähän ujostelen ihmisiä, enkä anna silittää. Lähelle päästän kyllä ja nykyään saatan tulla ruokakupillekin heti kun käännät katseesi.

Olen kovin ujo poika, ja elämän ihmeelliset asiat jännittävät minua. Tilapäiskotini kertoo, että olen kuulemma ottanut isoja harppauksia kesyyntymisessä eteenpäin, ja nykyään vähän lauleskelen jo ihmisillekin kun ikävä on. Kuulemma kuulostan vähän kyllä lokin ja lampaan risteytykseltä, hmph!

Pelailen palloilla ja erilaisilla pikkutavaroilla, mutta en ole vielä antautunut leikkimään ihmisten kanssa. Yritän kovasti ottaa kontaktia muihin kissoihin, mutta olen todella kohtelias ja annan muille kissoille tilaa (vaikka sitten yritänkin uudelleen vähän päästä nukkumaan samalle tyynylle ja kylkeen kiinni), jos he eivät läsnäolostani pidä.

Isosta pörheästä ulkomuodostani huolimatta olen herkkä runopoika. Tarvitsen rauhallisen ympäristön, jossa ihmiset ymmärtävät herkän luonteeni päälle, ja antavat minulle aikaa ja tilaa. Minusta saatat saada kuitenkin huikean rakastavan kämppäkaverin, kun vaan luottamus syntyy. Minua et välttämättä näe myöskään tutustumiskäynnillä, mutta tilapäiskotini lupaa näyttää arjestani kuvia ja videoita!

En usko tulevani toimeen pienten lasten tai koirien kanssa. Uudessa kodissani pitäisi olla jo valmiiksi kaverikissa, tai voin lähteä jonkun sosiaalisemman PESUlaisen kanssa samaan kotiin. Pärjään hyvin monenlaisten kissapersoonien kanssa, mutta itse olen alistuva. Nyt olen samassa tilapäiskodissa Guava-kissan kanssa, jonka kanssa tulemme hienosti toimeen.