Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 26

La 27.6. ei soittoaikaa
Su 28.6. klo 16-17

Soittoajat viikolla 27

Ma 29.6. klo 17-19
Ti 30.6. klo 10-12
Ke 1.7. klo 10-12
To 2.7. ei soittoaikaa
Pe 3.7. klo 17-19
La 4.7. klo 11-13
Su 5.7. ei soittoaikaa

Koditon kissa Koditon kissa

Mau ja mou! Se on niin, että meikäläinen tarvitsee nyt oman kodin ja rapsuttajan!

Kerronpa vähän itsestäni. Olen siis leikattu kollipoika ja ikää arvoidaan olevan 6–8-vuotta. Olihan tämä tulo tänne tilapäiskotiin vähän jännittävää, oli aika erilaista mihin olin tottunut. Aika nopeasti rohkaistuin kuitenkin seuraileemaan mitä täällä tapahtuu, en tietenkään antanut heti koskea, jotain rajaa sentään.

Yritin vähän tsempata tuota arempaa kaveriakin joka täällä on, että tulisi mukaan juttuihin. Aikansahan se siltä vei, mutta kyllä se sitten ansiostani huomasi, ettei tämä niin kamalaa ole. Ja autoin kaveria myös ystävällisesti syömällä ruoat, jos hän ei paikalle ehtinyt – pilallehan se ruoka olisi muuten mennyt.

Mielestäni minulla pitää kyllä olla oikeus liikkua missä haluan, ja sen takia suljetut ovet minua välillä ärsyttävätkin, ties mitä kivaa niiden takana tapahtuu. Olenkin aika näppärä avaamaan ovia tarvittaessa. Leikki kuulkaa sujuu ja matot menee rullalle, kun meikäläinen pääsee vauhtiin. Eivät nämä kaverit aina täällä arvosta vauhtiani, ovat varmaan vähän huumorintajuttomia. Kyllähän semmoinen mukava kissakaveri (jolla olisi huumorintajua ja leikkimieltä) olisi tärkeä, tai sitten minä voisin ottaa mukaani tuon Pelviksen, kun ollaan kuitenkin täällä toisiimme totuttu.

Niin taisin mainita, että minuun ei saanut aluksi koskea, mutta nykyään kun Pelvistä silitellään niin pitää minuakin silittää, ja silloin kulkaa lähtee sellainen hyrinäkone käyntiin että oksat pois! Eli mitäs olisit mieltä, olisiko minun tai meidän koti juuri sinun luona?

Tästä videosta voit tutustua minuun vielä vähän lisää: