Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet


Soittoajat viikolla 3

La 23.1. Ei soittoaikaa
Su 24.1. klo 16-18

Soittoajat viikolla 4

Ma 25.1. Ei soittoaikaa
Ti 26.1. klo 17-19
Ke 27.1 Ei soittoaikaa
To 28.1. klo 17-19
Pe 29.1. klo 10-12
La 30.1. klo 10-12
Su 31.1. Ei soittoaikaa

Koditon kissa Koditon kissa

Mau ja mou! Olen huriseva kollipoika Mese, ikää arvioidaan olevan 6–8-vuotta. Kerronpa vähän itsestäni.

Olihan tämä tulo tänne tilapäiskotiin vähän jännittävää, oli aika erilaista mihin olin tottunut. Aika nopeasti rohkaistuin kuitenkin seurailemaan mitä täällä tapahtuu. En tietenkään antanut heti koskea, jotain rajaa sentään. Kuitenkin kaverin esimerkkiä seuraten olin mukana silittelyhetkissä ja kehräsin ihan hurrrrrjasti.

Mielestäni minulla pitää kyllä olla oikeus liikkua missä haluan, ja sen takia suljetut ovet minua välillä ärsyttävätkin, ties mitä kivaa niiden takana tapahtuu. Olenkin aika näppärä avaamaan ovia tarvittaessa. Leikki kuulkaa sujuu ja matot menee rullalle, kun meikäläinen pääsee vauhtiin.

Semmoinen mukava kissakaveri, jonka kanssa voisi leikkiä ja joka olisi kanssani kerjäämässä silityksiä ja huomiota, olisi minulle tärkeä. Pieniä lapsia en ole kohdannut, ja luulen, että ne voisivat olla vähän pelottavia. Pentukoiran olen kohdannut – valitettavasti, on muuten aika rasittava, ja olen mieluummin poissa paikalta, kun se riehuu. Jos on olemassa rauhallisia koiria, niin enköhän minä sellaisen kanssa samaan taloon mahtuisi. Ruokahalun suhteen minulla ei kyllä ole ollut ongelmia, ruoka-aikana olen kyllä paikalla!

Olen lähtöisin kissapopulaatiosta, jossa on todettu osalla kissoista HCM eli sydänsairaus, jonka seurauksena sydänlihas paksuuntuu. Siitä voi joskus seurata sydämen vajaatoimintaa. Minut on juuri tutkittu, ja valitettavasti minunkin sydämeni on pikkuisen särkynyt: sydämessäni todettiin kohtalainen HCM. Selkeää sydämen vajaatoimintaa minulla ei kuitenkaan nyt ole, eikä minulla ole mitään oireita, vaan voin hyvin! Uuden kotini pitää kuitenkin ymmärtää, että mahdollisesti ilmeneviä oireita täytyy seurata huolellisesti, ja sydämeni täytyy ultrata säännöllisesti seurantamielessä. Tilapäiskotini kertoo asiasta lisää!

Eihän tästä elämästä koskaan tiedä, onko se lyhyt vai pitkä, tarvitseeko lääkkeitä vai saako olla terveenä, mutta olisihan ihanaa jos olisi oma koti, jossa voisi elää sitä parasta mahdollista kissanelämää. Eli mitäs olisit mieltä pystyisitkö Sinä tarjoamaan minulle loppuelämäni kodin?

Tästä videosta voit tutustua minuun vielä vähän lisää: