Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 26

La 27.6. ei soittoaikaa
Su 28.6. klo 16-17

Soittoajat viikolla 27

Ma 29.6. klo 17-19
Ti 30.6. klo 10-12
Ke 1.7. klo 10-12
To 2.7. ei soittoaikaa
Pe 3.7. klo 17-19
La 4.7. klo 11-13
Su 5.7. ei soittoaikaa

Koditon kissa Koditon kissa

Tervehdys! Täällä upea, musta kollipoika kaipailee omaa rauhallista kotia ja syliä.

Ikäni on arvoitus, mutta ovat veikanneet minua 6–8-vuotiaaksi. Maailmani mullistui, kun muutin tänne tilapäiskotiin. Kaikki täällä oli niin erilaista mihin olin aikaisemmin tottunut. Pysyin varmuuden vuoksi pitkään piilossa ja tarkkailin talon tapoja. Ovelasti piilouduin peittojen alle ja kävin yön hämärässä syömässä.

Minulla on kyllä täällä kaveri, joka piti minusta vähän huolta, oli vierellä ja on välillä ärsyttäväkin, niin kuin kaverit joskus ovat. Mutta minun piti kertoa teille siitä päivästä, kun en enää jaksanut piilotella. Tai ei siinä päivässä ole oikeastaan mitään kerrottavaa. Se oli ihan tavallinen päivä, ihan tavallisine touhuineen, mutta yht'äkkiä illalla ajattelin, että onko tässä piilottelussa sittenkään mitään järkeä? Tulin pois peiton alta ja kävelin suoraan sohvalla makaavan ihmisen syliin! Siitä päivästä eteenpäin nämä ihmiset täällä ovat saaneet minua silitellä ja sylitellä.

Edelleen välillä on kiva mennä peiton alle lepäilemään, mutta viihdyn minä nykyään muuallakin nukkumassa, vaikkapa sohvalla tai tuolilla tai... Ja aina sitä voi vähän leikkiäkin, jos siltä tuntuu. Mutta istahdapa hetkeksi, niin minä tulen seuraksi syliin. Inhoan yllätyksiä, joten arvostan mahdollisimman tasaista ja tuttua arkea, koska edelleen minua jännittää ja stressaa kovasti uudet tilanteet. Silloin saattaa tulla hutipissoja ja -kakkoja, mutta ei minulla muuten ole ongelmia hiekkalaatikon käytön kanssa. Lähden siis vain kotiin, jossa on syli ja silittäjä, ja elämä rauhallista. Tästä syystä ei koiria tai pikkulapsia samaan kotiin minun kanssani.

Seurakseni voisin ottaa tuttu kaverini Mezcalin, joka täällä on kanssani samassa tilapäiskodissa, tai sitten voisin olla vain ainoa kullanmurusi. Jos kuulostaa sitlä, että sinulla olisi minulle koti tarjolla, niin voit katsoa videoni alta, ja soittaa tuolle kissakoordinaattorille!