Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 26

La 27.6. ei soittoaikaa
Su 28.6. klo 16-17

Soittoajat viikolla 27

Ma 29.6. klo 17-19
Ti 30.6. klo 10-12
Ke 1.7. klo 10-12
To 2.7. ei soittoaikaa
Pe 3.7. klo 17-19
La 4.7. klo 11-13
Su 5.7. ei soittoaikaa

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Moikka just sulle! Mää on Amor kaksivuotias kollipoika. Haluan kodin, jossa on kissakaveri (mitä useampi sen parempi) ja paljon aktiviteettia ja tekemistä.

Nimeni olen saanut rakkauden jumalan mukaan, ja kuvaakin mua hyvin, kun mää tykkään kaikista. Olen tilapäiskotini rohkein veijari, ja tutkin ensimmäisenä kaikki paikat ja uudet kissakaverit. Ihmisetkin on ihan kivoja, vaikka en aina ihan ymmärrä niiden juttuja, ja suhtaudun pienellä varauksella heihin.

Asun tällä hetkellä tilapäiskodissa mun iskän Aaronin ja setä-Amigon kanssa ja ne sano, että ihmisiin ei voi luottaa, niin sen takia en halua, että muhun kosketaan. Jos mulla olisi kissakaveri, joka näyttäisi, ettei ihmistä tarvii pelätä, niin ei menisi kauaa, että olisin sylikissa parhaimmasta päästä. Haluan ottaa selvää, onko se ihminen nyt niin kamala, mitä väitetään.

Olen mallia silakka ja neuvolatätikin sanoi, etten näytä yhtään pojalta – en oikein ymmärrä, mitä se sillä tarkoitti, olenhan salskea nuorimies. Kun tulin tilapäiskotiini, mulla oli pitkään nuhaa, mutta sain kuitenkin lääkettä ja nyt voin erinomaisesti. Olen kaikkiruokainen ja osaan tehdä tarpeeni hiekkalaatikolle, minne kuuluukin.

Luonteeltani olen tosi aktiivinen ja sosiaalinen, joten tarvitsenkin paljon leluja, kavereita, piiloja ja kaikkea kivaa. En halua muuttaa uuteen kotiin ainoana kissana, vaan mulla täytyy ehdottomasti olla kaveri, joka jaksaa painia mun kanssa. Käyn joskus tilapäiskodissa kavereiden hermoon, kun olen vähän villi välillä, mutta ne pitää mulle vähän kuria, ja pidän niitä liikkeessä, win win. Luulen, että voisin hyvin tulla toimeen myös koiran kanssa ja lapsetkin ovat varmasti mukavia. Uudessa kodissa kuitenkin tulee ymmärtää, että haluan oman tilan enkä halua, että mua jahdataan tai ahdistellaan. Tulen itse mielelläni tutustumaan sinuun, kun aika on sopiva.

Katso pieni videoni: