Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 32

Su 9.8. klo 10-12

Soittoajat viikolla 33

Ma 10.8. Klo 17-19
Ti 11.8. Klo 10-12
Ke 12.8. Klo 17-19
To 13.8. Ei soittoaikaa
Pe 14.8. Klo 10-12
La 15.8. Klo 10-12
Su 16.8. Ei soittoaikaa

Koditon kissa Koditon kissa

Moro! Minä oon Cooper, noin 3-vuotias kollipoika, kovan luokan menijä ja vauhdikas touhuaja.

Toi hoitaja sanookin, että mä voisin olla vaikka paristomainoksissa, kun mulla tota energiaa riittää. Hoitaja myös sanoo, että en sovi ihan joka kissan kaveriksi, kun niillä menis muuten hermo muhun. En kyllä tajua, että mitä se sillä tarkottaa, mä tykkään kaikista kissoista! Mutta mun mielestä olis kyllä kiva, jos mun omassa kodissa olis mulle painikaveri tai vaikka useampi, tämmösiä nuoria kalskeita kolleja, kuten minäkin.

Olin aikasemmin vähän pöhkö, kun en ollut tajunnut, että miten ihania rapsutukset ovat. Nyt hoitaja saa rapsuttaa mua korvien takaa melkein aina, mutta vielä välillä saatan vähän hermostua, jos se yrittää rapsuttaa tymistä paikoista, kuten kyljestä. Hyvin toi on kyl tajunnut, että pää on paras paikka, ne muut alueet on ihan mun itse rapsuttamia. Sen takii kuulemma noi pienet lapset ei välttis sovi mun seuraksi.

Mut musta on tosi kivaa, kun mun kanssa leikitään sellaisilla huiskilla. Varsinkin silloin, kun noi toiset täällä olevat kissat vaan haluaa laiskotella. Ne ei taida tajuta, että jos mun kanssa touhuaa, niin pysyy linjat kunnossa. Tai siis mä pääsen takas kesäkuntoon, pääs vähän kilot kertyyn tossa karanteenin aikana, kun en pystyny rallittamaan niin paljoa.

Mulla ei tuu nyt mitään muuta mieleen, mut jos kiinnostuit, niin ota yhteyttä noihin ihmisiin ja sovitaan treffit! Katso ensin videoni, toisessa painin tilapäiskoti-kaverini kanssa: