Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

Soittoajat viikolla 2

La 16.1. klo 17-19
Su 17.1. klo 10-12

Soittoajat viikolla 3

Ma 18.1. Ei soittoaikaa
Ti 19.1. klo 10-12
Ke 20.1. klo 17-19
To 21.1. Ei soittoaikaa
Pe 22.1. klo 10-12
La 23.1. Ei soittoaikaa
Su 24.1. klo 16-18

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Mau, nimeni on Taimi ja olen n. vuoden ikäinen maailman mahtavin tyttökisu, niin ainakin tuo tilapäiskoti-mamma aina kehuu.

Olen todella aktiivinen ja aina mukana kaikessa mitä tuo mamma puuhaa. Täällä tilapäiskodissa pyörii muitakin kaksijalkaisia, saavat täällä mun puolesta asua, mutta ei mua niin kauheasti kiinnosta heidän tekemiset. Koirien kanssakin olen ihan sujut, vaikka ei niistä mulle leikkikaveriksi ole.

Tykkään kovasti juosta huiskan ja laservalon perässä, olen myös taitava lelun noutaja, kun sille päälle satun. Lempipuuhiini kuuluu myös ulkotarhassa naapureiden kyttääminen – sellaisen tarhan haluaisin omasta kodistakin löytyvän jatkossa.

Ruoasta kun puhutaan niin monenlaisesta tykkäänkin, mutta vatsani reagoi helposti joihinkin ruoka-aineisiin. Siinä on vielä selvitystyötä luvassa. Ruokavalio kokeilujen tukena minulla on vatsaystävällistä erikoisruokaa, jotta saadaan sitten nopeasti korjattua tilanne, jos vatsani menee sekaisin.

Kissakavereista tykkään kovasti, ja niitä uudessa kodissa toivoisin olevan, vaikka useampikin: mielellään tosi nuoria ja kilttejä, kun minähän en voi sitten alkuunkaan ymmärtää, jos joku ei minusta tykkää. Voisin lähteä mielelläni vaikka jonkun pentuparin kolmanneksi pyöräksi.

Elämäni alku kun ei kovin helppo ollut, ja sen seurauksena minulle on jäänyt flunssa vaivaamaan. Lääkäri sanoi, että se on kroonistunut, joten se taitaa olla sitten aina osa elämääni. Valitettavasti joudun syömään siihen aikalailla säännöllisesti lääkekuurin (suun kautta) ja silmätippojakin tarvitsen päivittäin (bepanthen päivittäin, ab-tippa kuureina). En näistä kyllä kauheasti välitä, mutta silti lääkitseminen sujuu tolta mamilta suht näppärästi. Toistaiseksi flunssani ei ole tarttunut rokotettuihin kavereihin.

Laitan tähän loppuun vielä listan, että minkälaiseen kotiin voisin harkita muuttamista:
- kilttiä ja nuorta rokotettua kissaseuraa enemmänkin
- mahdollisuus nauttia ulkotarhasta
- joku aikuinen ihminen, jolla olisi paljon aikaa (ja varoja) hoitaa minua, helliä ja leikkiä kanssani
- ei ihan pieniä lapsia
- erityisruokavalion lisäksi kissalle sopivaa ruokaa, eli lihaa ja/tai laadukasta märkäruokaa.