Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 32

Su 9.8. klo 10-12

Soittoajat viikolla 33

Ma 10.8. Klo 17-19
Ti 11.8. Klo 10-12
Ke 12.8. Klo 17-19
To 13.8. Ei soittoaikaa
Pe 14.8. Klo 10-12
La 15.8. Klo 10-12
Su 16.8. Ei soittoaikaa

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

VARATTU. Moikku! Minä olen Daenerys, mutta ystäville olen vain Dani, ja tässä on veljeni Drogon. Me etsitään kotia, jossa on paljon tekemistä ja mukavia ihmisiä. Rakastan ihmisiä! <3

Me ollaan synnytty alkukeväällä 2020 eli ollaan vielä ihan vauvoja. Minä Daenerys-tyttönen olen meistä kahdesta se rohkeampi, ja kerjään paljon huomiota ihmiseltä. Pidän rapsutuksista, silityksistä ja rapsutuksista uudestaan. Drogon-poika taas on ujompi ja vetäytyväisempi. Hän tarvitsee vähän enemmän aikaa tutustumiseen, joten ymmärräthän myös hänen tarpeensa, ja annat hänen tulla itse tutustumaan sinuun.

Meidän suonissa virtaa siamilaista verta, joten jos olet harkitsemassa meidän adoptiota, pyytäisin että ottaisit selvää siamilaisen kissan sielunelämästä. Nimittäin kirjoista ja netistä löytyy paljon tietoa siitä, mitä me Drogonin kanssa tarvitaan ja millaisia me ollaan. Aika yks yhteen siamilaisen kuvailut menevät ainakin meidän osalta, vaikka maatiaisia varsinaisesti ollaan. Lyhyesti kuitenkin: meillä on erittäin ilmeikäs ilmaisutaito – jos meitä itkettää, me itketään kovaa. Jos meitä laulattaa, me lauletaan kovaa. Jos me koetaan rakkautta, me rakastetaan täysillä! Meillä on paljon asiaa ja ääntä meistä lähtee kyllä kovasti. Me ei saataisi myöskään kauheasti kasvaa leveyssuunnassa, joten pidäthän linjoistamme huolen sitten aikuisina.

Uudessa kodissa me halutaan, että meitä rakastetaan ja meidän kanssa leikittäisiin paljon. Me voidaan muuttaa yhdessä tai erikseen, mutta tarvitsemme ehdottomasti nuoren kissakaverin seuraa. Uskon pärjääväni erittäin hyvin lasten kanssa, mutta Drogon tarvitsee kodin, jossa hänen ujoa luonnettaan ymmärretään. Me ollaan niin pieniä vielä, että voitaisiin tottua myös kilttiin koiraan. Uuteen kotiin ollaan valmiita muuttamaan aikaisintaan elokuun puolella, mutta meitä saa tulla jo katsomaan!

Videolla Danin ääninäyte: