Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 44

To 29.10. Ei soittoaikaa 
Pe 30.10. Klo 17-19
La 31.10. Ei soittoaikaa 
Su 1.11. Klo 11-13

Soittoajat viikolla 45

Ma 2.11. klo 11-13
Ti 3.11. Ei soittoaikaa
Ke 4.11. klo 10-12
To 5.11. Ei soittoaikaa
Pe 6.11. Ei soittoaikaa
La 7.11. klo 17-19
Su 8.11. klo 17-19

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Moi! Minä oon Rapa, fiksu ja filmaattinen poitsu.

Minulla on mustan kissan pyöreät posket ja pyöreät vihreät silmät. Sitä mustan kissan tangoa en osaa, vaikka sukkelat samettitassut löytyykin. Leikkiminen on kivaa, ja päikkärit sen jälkeen mukavan pehmoisissa paikoissa, kuten sängyssä kiipeilypuussa tai vaikka koiran pedissä. Olen syntynyt 2017.

Luonteeltani olen herttainen ja mukava kaikkien kaveri. Mulla on aina ollut kissakavereita, ja toiveissa oisi, että uudessa kodissakin olisi. Jos teillä ei ole vielä toista kissaa, niin voisitte harkita vaikka täältä samasta tilapäiskodista mun kavereita Ressua tai Lippeä mukaan, kun tullaan jo hyvin toimeen.

Mä oon ihmisiä kohtaan vielä vähän ujo, ja pidän mieluummin sellaisen hännän mitan verran etäisyyttä. Kun opin luottamaan sinuun, niin luulen, että voisin jonain päivänä uskaltaa kokeilla sitä silittämisjuttuakin, josta toiset kissat näyttää tykkäävän. Lapsiperheen vilse voisi olla minulle liian jännittävää. Kiltit koirakaverit on ihan okei.