Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 32

Su 9.8. klo 10-12

Soittoajat viikolla 33

Ma 10.8. Klo 17-19
Ti 11.8. Klo 10-12
Ke 12.8. Klo 17-19
To 13.8. Ei soittoaikaa
Pe 14.8. Klo 10-12
La 15.8. Klo 10-12
Su 16.8. Ei soittoaikaa

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Miuh! Näinkin miehekkäästi täältä naukaisee Prodigy, kavereiden kesken Protsku. Oon kaksvuotias hieno kollinalku, jolla olisi hakusessa uusi koti aktiivisella kissakaverilla varustettuna.

Mun harrastuksiin kuuluu ympäri asuntoa päättömästi juoksentelu, kiipeilypuissa- ja seinissä kiipeily, lelujen armoton kurittaminen ja muiden kissojen härkkiminen, josko ne tulis mun kanssa leikkimään. Oon melkoisen vahvaluonteinen, joten mun kanssa ei pärjää alistuvat ja rauhaa rakastavat kissat, niitä saatan sitten joutessani kiusata. Mun tulevan kaverin tuliskin olla samanlainen ku mä, eli pitäis jaksaa painia, leikkiä hippaa ja välillä ehkä näyttää mullekin se kuuluisa kaapin paikka. Toki ei kaverin saa muakaan kiusata!

Nää ihmiset täällä mun tilapäiskodissa kutsuu mua herkäksi mieheksi, kun vielä vähän arastelen niitä, enkä anna kuin harvoin silitellä. Mieluiten kyttään niiden liikkeitä raapimistynnyrin alimmasta kolosta, ja tuun esille vasta, kun oon hetken aikaa asiaa tuumaillu. Mut sit taas välillä en välitä yhtään, vaikka ne kävelis sentin päästä musta, ja tuo tilapäiskotiemäntä on onnistunut huijaamaan mua siliteltäväksikin. Toki tilanteeseen on usein liittynyt ruoka, näin mun puolustuksekseni.

Ja ruoasta puheenollen. Oon ollut tosi hyvä syömään, mulla on lähes pohjaton ruokahalu. Kasvava nuorimies tarttee nääs paljon ruokaa! Hieman mulla on ollut vatsaongelmia, mut ne on selätetty kunnollisella ruokavaliolla, joten enää en aio palata mihinkään markettiruokaan, vaan vaadin ruoaltani kunnollista lihaprosenttia! Mun kämppis saa ruoakseen raakalihapullia, ja yritän aina päästä siihen vähän osingoille, joten nekin olis oivallinen ruokavaihtoehto mulle mun mielestä.

Tässä nää tärkeimmät, lisätietoja musta saa soittamalla ja tulemalla treffeille, mut nyt sommoro!