Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

Soittoajat viikolla 2

La 16.1. klo 17-19
Su 17.1. klo 10-12

Soittoajat viikolla 3

Ma 18.1. Ei soittoaikaa
Ti 19.1. klo 10-12
Ke 20.1. klo 17-19
To 21.1. Ei soittoaikaa
Pe 22.1. klo 10-12
La 23.1. Ei soittoaikaa
Su 24.1. klo 16-18

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Olen n. 2018 syntynyt komea kolli. Isosta koosta huolimatta omaan hellän sydämen.

Minua saa silittää, kunhan olet rauhallinen ja luotettava, eli et tee äkkinäisiä liikkeitä tai silitä vääristä kohdista. Joudut kuitenkin tekemään töitä, että saat luottamukseni. Herkut auttavat paljon. Niiden avulla tulen jopa syliin, ja saatan herkkujen syönnin jälkeen jopa hetkeksi istahtaa paikalleen syliin. Mutta siinä vaiheessa älä vielä koske, hiljaa hyvä tulee.

Tarvitsen kyllä seuraa ja aktivointia, joten varmasti kamuiksi tullaan. Olen hurja leikkimään ja juoksen lelujen perässä salaman nopeudella. Paras lelu on pallo, jota ihmiset heittelevät minulle. Kutsuvat välillä koiraksi, ja että sanovat että minun pitäisi opetella tuomaan pallo takaisin. Ihme ajatuksia. Kaveriksi voisi lähteä vaikka Aro samasta tilapäiskodista. Tunsimme toisemme jo ennen tilapäisskotiin muuttoa, ja olisi kiva olla vanhan kaverin seurassa. Joka tapauksessa tarvitsen kuitenkin kissakaverin, enkä lähde yksinäiseksi kissaksi.

Tullessani tilapäiskotiin olin hyvin vetäytyvä, mutta minusta kuoriutuikin rohkeampi kaveri! En ole edelleenkään rohkein porukasta, vaan minua pelottaa monet asiat. Suurimpia pelkoja on imuri ja se kun ihmiset kantavat muovisäkkejä tai isompia taakkoja sylissään. Ilmoitan pelostani sähisemällä.

Minulle on tehty suuri hammasremontti talvella 2019. Suuri osa hampaistani vietiin tuolla reissulla, eikä minulla ole edes kulmahampaita tallella. Kärsin hampaiden syöpymätaudista, joka vie hampaitani yksi kerrallaan. Siksi tarvitsen erityishuomiota hampaiden hoitooni jatkossakin.

Olisiko sinun kodissasi loppuelämän paikka hurmaavalle ja herkälle kollille?