Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

Soittoajat viikolla 2

La 16.1. klo 17-19
Su 17.1. klo 10-12

Soittoajat viikolla 3

Ma 18.1. Ei soittoaikaa
Ti 19.1. klo 10-12
Ke 20.1. klo 17-19
To 21.1. Ei soittoaikaa
Pe 22.1. klo 10-12
La 23.1. Ei soittoaikaa
Su 24.1. klo 16-18

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Olen n. 2018 syntynyt leidi Aro. Äärimmäisen kauneuden lisäksi olen myös äärettömän ahne.

Lempileikkini onkin varastaa keittiön pöydältä ihmisten jättämä ruoka. Vaikka olenkin pieni, olen myös hyvin nopea kähveltämään itseni kokoisia leipäpusseja. Kauraleipä on erityinen lempparini. Olen myös syönyt usean munkin ja perunoita. Vatsani menee tottakai niistä sekaisin, mutta en ota opikseni. Piilota siis huolella ruokasi tai minä syön!

En ole kuullutkaan vieras-ujoudesta. Kaikki on Hyvin kiinnostavaa ja vieraitakin tulen ovelle vastaan. Muutaman kerran on saanut varoa, etten lähtisi samalla oven avauksella ulos tutkimaan. En ole silti käsiteltävissä, mutta ajan kanssa voin opetella ihmisten seuraa. Tulen herkkujen perässä syliin asti, mutta jos yritätkään silittää, lähden sähisten pois. Olen välillä antanut rauhallisten ihmisten silittää, mutta nuo selitykset ovat toistaiseksi laskettavissa kahden tassun varpailla. Kärsivällisyys ja kissakokemus ovat siis eduksesi kanssani.

Tarvitsen seuraa ja aktivointia. Olen hurja leikkimään ja sähisen leluilleni hyvin vaarallisen oloisesti. Ihmiset tilapäiskodissani eivät ilmeisesti ymmärrä vaarallisuuttani, vaan kutsuvat sähinääni "söpöksi pieneksi suhinaksi". Pyh sanon minä. Kaveriksi voisi lähteä vaikka Orion samasta tilapäiskodista. Tunsimme toisemme jo ennen tilapäiskotiin muuttoa, ja olisi kiva olla vanhan kaverin seurassa. Joka tapauksessa tarvitsen kuitenkin kissakaverin, enkä lähde yksinäiseksi kissaksi.

Minulle on tehty suuri hammasremontti talvella 2019. Suuri osa hampaistani vietiin tuolla reissulla ja kulmahampaistanikin vain yksi on tallella. Kärsin hampaiden syöpymätaudista, joka vie hampaitani yksi kerrallaan. Siksi tarvitsen erityishuomiota hampaiden hoitooni jatkossakin, otathan sen huomiooon.