Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 39

Ti 22.9. Ei soittoaikaa 
Ke 23.9. klo 17-19
To 24.9. klo 10-12
Pe 25.9. Ei soittoaikaa 
La 26.9. klo 10-12
Su 27.9. klo 11-13

Soittoajat viikolla 40

Ma 28.9. Ei soittoaikaa
Ti 29.9. klo 10-12
Ke 30.9. klo 10-12
To 1.10. Ei soittoaikaa
Pe 2.10. klo 17-19
La 3.10. Ei soittoaikaa
Su 4.10. klo 17-19

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Hurhur! Minä olen Dina, ihan erityinen kissaneiti. Synnyin tänne tilapäiskotiin 3.4.2020, ja etsin nyt omaa kotia, jossa minulle löytyy kiva ja kiltti kissakaveri.

Olen hyvin pienikokoinen, joten isokokoinen tai pomottava kissa ei sovi kaverikseni. Tykkään kaikista ihmisistä ja muista kissoista, mutta kovat tai äkilliset äänet pelottavat minua. Muuten olen tosi rohkea ja utelias. Jos lattiatasosta en näe tarpeeksi, kiipeän salamannopeasti olkapäällesi paremmille näköaloille. Tykkään muutenkin olla sylissä ja olen kova tyttö kehräämään. Välillä saan valloittavia hellyyskohtauksia, jolloin vain pusken ja hurisen ja yritän päästä mahdollisimman lähelle minulle rakasta ihmistä. Juttelen myös paljon kurisemalla.

Leikin paljon veljeni kanssa, mutta vaikka painista kovasti tykkäänkin, pienen kokoni takia olen aina altavastaaja, ja se on vähän tylsää. Olen hyvin hoikka, mutta juoksuharjoitusteni ansiosta jalkojeni lihakseni ovat kehittyneet hyvin, joten juoksuvauhtini ja kiipeilytaitoni ovat mahtavat. Nukun usein katonrajassa kirjahyllyssä tai kiipeilypuussa, joten jonkinlainen kiipeilymahdollisuus pitäisi löytyä myös uudesta kodistani.

Pallot, hiiret ja huiskat saavat kyytiä, kun oikein innostun. Välillä leikkimistäni täytyy kuitenkin hetkeksi rajoittaa, koska alan läähättää, jos olen juossut liikaa.

Olen syönyt vain viljatonta ruokaa ja myös raakaruokaa, joten samanlaista ruokaa pitää tarjota myös jatkossakin. Minulla on hyvä ruokahalu, mutta pienen kokoni takia syön vain vähän kerrallaan, joten ruokaa pitää tarjota useita kertoja päivässä. Hiekkalaatikkoasiat hoidan moitteetta.

Emoni sydän tuli kipeäksi, ja sen vuoksi emoni nukkui pois. Hoitajani haluaakin kertoa minusta vielä lisää, joten minä lopetan tähän ja jään odottamaan, saanko ottaa juuri sinut elämäni ihmiseksi.

***

Dinalla todettiin 7.7.2020 sydämessä molemminpuolinen voimakas sivuääni ja mahdollinen kammioväliseinäreikä. Dinalla on myös emon sairastumisen takia kohonnut riski sairastua hypertrofiseen kardiomyopatiaan. Alkuvuodesta 2021 pitää tehdä uusi sydämen ultraäänitutkimus, jolloin tarkentuu ennuste kissan terveydentilasta. PESU maksaa puolet ensimmäisen kontrollitutkimuksen hinnasta, mikäli se tehdään Pirkanmaalla. Jatkossa tutkimus pitää uusia 1–2 vuoden välein. On myös olemassa riski, että Dinan kunto heikkenee nopeasti. Uuden kodin pitää siis sitoutua Dinan hyvään hoitoon kaikissa tilanteissa.

Dina on valloittava ja rakastettava kissaneiti, joten kannattaa rohkeasti tulla tutustumaan. Jokainen päivä Dinan seurassa on ainutlaatuisen arvokas.