Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 39

Ti 22.9. Ei soittoaikaa 
Ke 23.9. klo 17-19
To 24.9. klo 10-12
Pe 25.9. Ei soittoaikaa 
La 26.9. klo 10-12
Su 27.9. klo 11-13

Soittoajat viikolla 40

Ma 28.9. Ei soittoaikaa
Ti 29.9. klo 10-12
Ke 30.9. klo 10-12
To 1.10. Ei soittoaikaa
Pe 2.10. klo 17-19
La 3.10. Ei soittoaikaa
Su 4.10. klo 17-19

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Miau-ciao! Onko kotonasi pieni hurmurikollin mentävä aukko? Luulenpa että olen juuri se, mitä olet elämääsi kaivannut! Olen Pitanga, noin vuoden vanha touhukas, utelias ja sosiaalinen kissakas.

Minulla on komea pitkä häntä ja hieman hemulimainen ällösöpö nassu. Olen hurjan sosiaalinen muita kissoja kohtaan, haen niitä aktiivisesti leikkiin mukaan ja opin rohkeutta niiden esimerkistä. Tilapäiskodissani asuvan isoveljen kiehnään päivittäin perusteellisesti läpi, enkä lannistu edes siitä kun käyn näiden setien hermoille ajoittain. Uudesta kodistani olisikin ehdottomasti löydyttävä sosiaalisia ja leikkisiä kissakavereita, ainakin yksi sellainen. Kissatoverini olisi ihannetilanteessa kesy ja rohkea ihmistä kohtaan, jotta voin jatkaa kesyyntymistä sen esimerkistä. Kolleista olen erityisesti saanut ihastuttavaa seuraa, mutta tulen varmasti toimeen kaikenlaisten sosiaalisten kattien kanssa.

En ole vielä mikään sylikissa, mutta kesyynnyn aivan hurjaa vauhtia tässäkin mielessä. Minua saa jo päivittäin silitellä, ja olen ruvennut nauttimaan siitä kovasti. Erityisesti nälkäisenä (olen ruualle perso!) tulen kämppikseni kanssa jalkoihin pyörimään, ja otan huristen vastaan sihteerin lääppimiset. Hiljattain olen tullut sohvalle ja sänkyyn viereenkin. Tykkään myös loikoa television edessä silloin kun sihteeri töllöttää sitä – ehkä koska pidän sen äänimaailmasta tai ehkä siksi että pidän huomiosta. En osaa sanoa, mitä mieltä olisin koirista ja lapsista, joten muutan mieluummin koirattomaan kotiin, ja jossa mahdolliset lapset ovat sen verran isoja, että osaavat käsitellä hieman ujoa kissaa.

Olen kotoisin hedelmien mukaan nimetystä kissapopulaatiosta, jolla todettiin mykoplasma, klamydia ja kaliki. Flunssaoireet on minulta hoidettu lääkityksellä pois. Nyt elän hyvinvoivan ja vahvan kissan elämää, joten kunhan uudessa kodissa kissatovereilla on rokotukset kunnossa niin ei huolta. Hengitykseni tuhisee välillä, kun innostun tai jännitän, mutta sen epäillään johtuvan jostain perinnöllisestä nenäontelon ahtaumasta tai polyypista. Se ei ole tilapäiskodissani vaikuttanut elämääni millään tavalla ja tuskin vaikuttaa tulevaisuudessakaan. Ajoittainen tuhinani on vain yksi söpöistä ominaisuuksistani!

Hammaskivi minulta pitäisi poistaa uudessa kodissa mahdollisimman pian, ja silloin olisi hyvä samalla tarkistaa, ettei minulla ole hampaita, jotka joutaisivat poistoon. Uudessa kodissani myös laadukas, viljaton märkäruoka ja/tai raakaruoka ovat ehdoton juttu.

Tahtoisitko tällaisen hedelmähemulin nurkkiisi pyörimään? Ota ihmeessä yhteyttä ja poikkea kurkkaamassa minua!

Katso ensin videoni: