Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 42

Pe 16.10. Ei soittoaikaa
La 17.10. Ei soittoaikaa
Su 18.10. klo 12-14

Soittoajat viikolla 43

Ma 19.10. klo 17-19
Ti 20.10. Ei soittoaikaa
Ke 21.10. klo 10-12
To 22.10. klo 17-19
Pe 23.10. Ei soittoaikaa
La 24.10. Ei soittoaikaa
Su 25.10. klo 12-14

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

VARATTU. Miauuuuuuoiii! Tässäpä minä Ragnar arviolta toukokuussa 2020 syntynyt poikanen, ja oikein soiva peli kissaksi – ihan kirjaimellisesti, sillä ääntä minusta taatusti lähtee.

Mikäli etsinnässä on hiljainen sohvan nurkkaa koristava kehruukone, minä en valitettavasti ole etsimänne persoona. Muutamalla sanalla kuvaillen voisin mainostaa kuitenkin itseäni rapsutuksia rakastavaksi kotitiikeriksi.

Sanomattakin on selvää, että ulkomuotoni on sangen pramea – kuten kunnon kollilla kuuluu :) Minulla on paljon energiaa, jota tykkään purkaa erilaisilla aktiviteeteilla, joita minulle onkin järjestettävä riittävästi, jotta en pitkästy. Minulle kelpaa lelu kuin lelu, pääasia että niitä on riittävästi. Riittämätön aktivointi kostautuu todennäköisesti siten, että keksin itse erilaisia – ei niin sallittuja aktiviteetteja, kuten tapettien repimistä seinistä... Toki hyvällä huumorilla varustettuna ymmärrät varmasti, että haluan vain auttaa sinua sisustamaan uudelleen ;)

Lelujen lisäksi tulevassa kodissani minulla tulee olla vähintään yksi nuorehko ja aktiivinen kissakaveri. Iäkkäämpien tai rauhallisten lajitovereiden seuraan en ikävä kyllä sovi, sillä aktiivisuuteni voi olla rauhalliselle toverille hyvinkin stressaavaa.

Vaikka kaipaan tulevassa kodissani kaveriksi aktiivista lajitoveria, tulee kanssani ottaa huomioon, etten puhu kovinkaan hyvin kissaa: minut on aikanaan erotettu liian nuorena emosta ja sisaruksistani, jonka takia tietoni kunnon kissana olemisesta on jäänyt puutteelliseksi. Samasta syystä minulla on jonkin verran ongelmia myös voimankäytön suhteen, joten odotan että sinulla on kärsivällisyyttä ohjata minua positiivisesti pois pahoista tavoistani. Vaikka tällä hetkellä minulla ei ole mitään sen suurempia käytösongelmia tai stressioireita, kannattaa huomioida, että lähtökohtani huomioiden niille on suurempi riski kuin yleensä.

Olen tavannut lyhyen elämäni varrella myös useampia minikokoisia ihmisen taimia, ja todennut ne varsin harmittomiksi tyypeiksi, kunhan he osaavat toimia meidän eläinten kanssa asiallisesti. Rohkean luonteeni puolesta tulevassa kodissani saa normaalit elämisen äänet kuulua, ne eivät minua pelota! Koirien kanssa en ole ollut lähikontaktissa, mutta olen päässyt ulkotiloissa tapaamaan sellaisen vähän kauempaa – sehän oli mielestäni ihan kiinnostava tyyppi, joten kissoihin tottunut koira ei liene kohdallani mahdoton yhtälö.

Täällä tilapäiskodissa olen tottunut syömään laadukasta ja lihapitoista märkäruokaa, sekä raakaa lihaa. Haluaisinkin tai oikeastaan vaadin, että tulevassa kodissani on ruokahuolto ja sen laatu kohdillaan, sillä vapaa nappulatarjoilu tai vilja-/kasvispitoiset ruoat eivät ole minun juttuni. Lihansyöjänä tarvitsen oikeanlaiset eväät pysyäkseni huippukunnossa.

Jotta vaatimattomat toiveeni eivät loppuisi vielä tähän, ilmoittaisin olevani kiinnostunut myös ulkoilemaan turvallisesti tulevaisuudessa – ehkäpä sinulla voisi olla tarjota minulle mahdollisuus ulkotarhaan, valjasteluun tai ihan vaikka lasitettu/verkotettu parvekekin kelpaisi.

Mikäli sinulla on tarjota juuri minulle täydellinen koti ja perhe, otathan rohkeasti yhteyttä? Ehkä meistä tulee vielä täydellinen tiimi!