Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 42

Pe 16.10. Ei soittoaikaa
La 17.10. Ei soittoaikaa
Su 18.10. klo 12-14

Soittoajat viikolla 43

Ma 19.10. klo 17-19
Ti 20.10. Ei soittoaikaa
Ke 21.10. klo 10-12
To 22.10. klo 17-19
Pe 23.10. Ei soittoaikaa
La 24.10. Ei soittoaikaa
Su 25.10. klo 12-14

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Miuu! Minä täällä, arviolta vuonna 2019 syntynyt valloittava Pulmu-neiti!

Nykyiseen majatalooni saapuessa olin hyvin ujo ja hieman epäileväinen teidän ihmisten suhteen. Tuijotin valloittavat vihreät silmäni suurina, että mihin elämäni on minut tällä kertaa riepotellut. Kauaa ei kuitenkaan nokka tuhissut, kun sain huomata, että tarjotulla kädellä on muutakin annettavaa kuin mielenkiintoisia hajuja, nimittäin ihania rapsutuksia!

Olen edelleen hieman ujo, ja uudet tuttavuudet – kuten kauhistuttava pölynimijä sekä tuplaantunut määrä ihmisiä reviirilläni – saavat minut vielä vetäytymään omaan rauhaani. Päiväni koostuvat esimerkiksi säännöllisistä ruokahetkistä ja omassa sopessa loikoilusta. Aika ajoin innostun leikkiin, esimerkiksi punainen laserpiste saa minut lähes kiipeämään seiniä pitkin! Nautin myös kissakaverin kanssa leikkimisestä. Kiintoisaa on seurata tirppaliveä suoraan majataloni kaikista ikkunoista. Olen myös tottunut pääsemään kotini verkotetulle parvekkeelle, josta nautin valtavasti. Välillä käyn myös täyttämässä halikiintiötäni, sillä pidän rapsutuksista valtavasti: ne saavat minut kieriskelemään ympäri lattiaa, niin mukavalta se tuntuu!

Pidän teistä ihmisistä, mutta rajansa kaikella. Saatan innolla lähestyä tarjottavaa kättä ja viihtyä rapsuteltavana, mutta kun halikiintiö on täynnä, luikahdan omaan piilopaikkaani. Toivonkin siis, että saan olla omassa rauhassani tarvittaessa. Minulla ei varsinaisesti ole kokemusta lapsista, mutta uskoisin että voisin soveltua parhaiten kotiin, jossa lapset olisivat hieman vanhempia ja osaisivat antaa tarvittaessa tilaa. Koirista minulla ei myöskään ole kokemusta.

Toiveeni olisi, että tulevasta unelmieni loppuelämänkodista löytyisi mukava kissakaveri minulle. Tällä hetkellä jaan neliöni mystisen kissaherra Mythoksen kanssa, joka on osoittautunut aika nastaksi tyypiksi. Voisin siis harkita muuttavani hänen kanssaan uuteen kotiin, mutta uskon, että voisin mätchätä myös toisen kaverin kanssa. Toivon, että siinä tapauksessa sinulta löytyy malttia ja kärsivällisyyttä tutustuttamiseen.

Toivon tulevalta loppuelämän kodiltani myös erityistä tarkkuuta terveydentilani suhteen. Olen perujani populaatiosta, jossa on havaittu sydänsairautta nimeltä HCM. Sydämeni on tutkittu tänä vuonna, eikä tällä kerralla löydetty mitään hälyttävää. Kuitenkin tulevan kotini tulisi sitoutua siihen, että sydämeni tutkittaisiin vielä kahden vuoden päästä uudestaan, ja huolehtia mahdollisesta jatkohoidosta loppuelämäni.