Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 42

Pe 16.10. Ei soittoaikaa
La 17.10. Ei soittoaikaa
Su 18.10. klo 12-14

Soittoajat viikolla 43

Ma 19.10. klo 17-19
Ti 20.10. Ei soittoaikaa
Ke 21.10. klo 10-12
To 22.10. klo 17-19
Pe 23.10. Ei soittoaikaa
La 24.10. Ei soittoaikaa
Su 25.10. klo 12-14

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Mou vaan, olemme arviolta 3-vuotiaat suloiset kissakaverukset Boris ja Tiiu. Etsimme yhteistä omaa kotia.

Minä Boris olen komea auringonlaskun värinen kolli. Aiemmassa elämässäni elelin isossa kissaporukassa, ja ujona poikana jäin aika pahasti muiden jalkoihin, enkä oikein saanut syödäkseni. Nyt elämä on kuitenkin alkanut hymyillä minullekin, kun olen saanut tilapäiskodissa kivan tyttöystävän ja ruokarauhan. Minusta onkin tullut innokas syömäri, joka rakastaa ruokaa. Myönnettäköön, että nykyään meinaan välillä ahneuksissani ahmia myös ystäväni Tiiun ruuat.

Ystäväni Tiiu on sievä ja vikkelä, siro ja suurisilmäinen minikissa. Muihin kissoihin Tiiu-tyttö suhtautuu ystävällisesti, ja on lempeä ja sosiaalinen kaikkien kaveri. Täytyykin sanoa, että minulla on käynyt aikamoinen tuuri, kun olen saanut juuri ihanan, kauniin ja kiltin Tiiun omaksi ystäväkseni.

Olemme molemmat ihmisiä kohtaan vielä aika säikkyjä ja epäluuloisia. Erityisesti valokuvaaminen on meistä epäilyttävää touhua, ja siksi näytämmekin useimmissa valokuvissa hyvin kauhistuneilta. Tilapäiskodin ihmisiin alamme kuitenkin olla vähitellen tottuneita, ja heidän seurassaan pystymme jo ottamaan melko rennosti. Uskallamme syödä herkkuja tutun ihmisen kädestä, ja annamme ihan suopeasti silittääkin itseämme, tosin silloin meitä kyllä jännittää aika tavalla. Välillä innostumme myös leikkimään ihmisten kanssa ja jahtaamme vauhdikkaasti laserpistettä ja sulkaleluja.

Etsimme ymmärtäväistä kotia, jossa saisimme reipastua omaan tahtiimme. Perheeseen, jossa on pieniä lapsia, emme tahdo muuttaa. Kissoihin tottuneet rauhalliset pienet koirat ovat kuitenkin mielestämme ihan ok.

Olemme molemmat lähtöisin kissapopulaatiosta, jossa on todettu osalla kissoista HCM eli sydänsairaus, jonka seurauksena sydänlihas paksuuntuu. Siitä voi joskus seurata sydämen vajaatoimintaa. Meidät on juuri tutkittu, eikä sydämissämme havaittu mitään poikkeavaa. Eläinlääkäri kuitenkin suositteli, että meille kannattaisi tehdä sydämen ultraäänitutkimus parin vuoden päästä varmuuden vuoksi vielä uudelleen. Tämä tulevan omistajamme täytyy muistaa, ja siihen sitoutua, kuten myös mahdolliseen jatkohoitoon loppuelämäksemme.