Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 42

Pe 16.10. Ei soittoaikaa
La 17.10. Ei soittoaikaa
Su 18.10. klo 12-14

Soittoajat viikolla 43

Ma 19.10. klo 17-19
Ti 20.10. Ei soittoaikaa
Ke 21.10. klo 10-12
To 22.10. klo 17-19
Pe 23.10. Ei soittoaikaa
La 24.10. Ei soittoaikaa
Su 25.10. klo 12-14

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

KURR, kuka sä oot? Me ollaan Jarppa ja Rennu, noin vuonna 2017 syntyneet parhaat ystävykset.

Vaikkei olla sukua, ollaan tosi samannäköiset, mutta toisaalta tosi eriluonteiset. Minä, Jarppa, oon paljon rohkeempi, innokkaampi ja ihmisten kanssa touhuumisesta tykkäävämpi pikkupoika – tai sellaiseksi tuo ruokkija mua kutsuu, kun tungen nenääni taas vääriin paikkoihin, tipahtelen pöydiltä ja teen muita kuulemma hurmaavia hölmöyksiä.

Tuo Rennu taas on syrjäänvetäytyväisempi tyttökissa, joka ei osaa vielä arvostaa ihmisiltä saatuja rapsutuksia. Mut mä oon nähny et se on antanut rapsuttaa – oon varma, et se hiffaa sen pointin ajan kanssa. Kun ympäristö on rauhallinen, me leikitään ja painitaan Rennun kanssa kauheella energialla! Me myös nukutaan usein sylikkäin, jolloin meidän on välillä itsekin vaikea tietää, mistä toinen loppuu ja toinen alkaa.

Vaikka Rennu on varovainen tyyppi, se on kuitenkin rohkaistunut koko ajan. Nykysin kun ruokkija istuu lempituolissaan lukemassa, Rennu hengaa tyytyväisenä meidän muiden kanssa esillä ja kierii matolla esitellen sen ihanaa lylleröä vartaloa, ja me kaikki vaan huokaillaan ihastuksesta. Mä itse alotin ihmisiin tutustumisen nollasta ton ruokkijan kanssa, mutta alle parissa kuukaudessa tajusin, et kotikissana olo on itse asiassa parasta ikinä, ja päätin et siitä syystä musta tulee maailman paras kotikissa! Otin mallia tosta täällä vakituisesti asuvasta ammatti-kotikissasta, ja oon jo tosi hyvä! Oikein ootan joka ilta, ett ruokkija menee sänkyyn, että pääsen sen kainaloon kehräämään. Sit se rapsuttaa mua mahasta ja meillä on tosi kivaa. Kun se tulee kotiin, oon ulko-ovelle vastassa. Mä tykkään juosta höyhenlelun perässä, joten yhteiset leikkihetket ihmisen kanssa on mulle tärkeitä.

Vähän varovaisuutta mussakin on jäljellä silti. Jos jotain yllättävää tapahtuu, vaikka joku pelottava ääni, mä juoksen turvaan. Mutt usein teen u-käännöksen jo matkalla piiloon, ku uteliaisuus voittaa. Me ei Rennun kans tykätä kumpikaan varsinaisesti olla sylissä, mutta mua saa nostella, ja tykkään tulla ihmisen kylkeen kiinni nukkumaan sängyssä ja sohvalla. Joskus harvoin Rennu liittyy seuraan, silloin kun sillä yltyy halu olla mun lähellä niin kovaksi, että se voittaa varovaisuuden ihmistä kohtaan.

Me handlataan muiden kissojen kanssa asuminen oikein hyvin, mutta jos ne alkaa isotella, minä stressaannun. Pienet lapset on vähän pelottavia, mutta isommat on varmaan ihan jees, kunhan meillä on paikkoja, joissa päästään olemaan rauhassa sillon ku halutaan. Rauhallisiin keskikokoisiin koiriin ollaan totuttu, muttei muunlaisia olla koskaan ees kohdattu.

Mulla, Jarpalla, on kroonisluontoista silmävuotoa ja muutamia muita lieviä oireita, joiden takia eläinlääkäri epäili, että saattaisin kantaa kalikivirusta. Se uuden omistajani on hyvä huomioida, ja kaikilla kodin kissoilla tulee ehdottomasti olla rokotukset voimassa. Rennu-neidille on tehty kattava hammashuolto alkusyksystä 2020, ja hampaiden hyvinvoinnista tulee meidän molempien kohdalla huolehtia jatkossakin.

Jos sulla on siis tarjolla meille yhteinen koti, niin ruokkija käski sanoa, meidän kanssa eläminen on leppoista, iloista ja suloisuuteen pakahduttavaa!

Katso video meistä: