Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 42

Pe 16.10. Ei soittoaikaa
La 17.10. Ei soittoaikaa
Su 18.10. klo 12-14

Soittoajat viikolla 43

Ma 19.10. klo 17-19
Ti 20.10. Ei soittoaikaa
Ke 21.10. klo 10-12
To 22.10. klo 17-19
Pe 23.10. Ei soittoaikaa
La 24.10. Ei soittoaikaa
Su 25.10. klo 12-14

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Mau, olen pieni ja hieman pyöreäkin arviolta vuonna 2019 syntynyt tytön tyllerö nimeltä Prinsessa. Etsin omaa rauhallista kotia missä köllötellä onnellisena lopun elämää.

Tykkään kovasti ruoasta, ja kävipä hieman hassusti tuossa kesällä, kun polveni leikattiin... toipilasaikana pääsi vähän painoa kertymään, mutta pikkanen olen vielä silti (2,7kg). Uudessa kodissa olisi syytä vähän tarkkailla syömisiäni.

Tykkään kovasti, kun aikuinen ihminen minua rapsuttaa, ja syliinkin saatan hypähtää, mutta äkkinäiset liikkeet ja kovat äänet minua pelottavat. Toiveena olisikin rauhallinen koti, jossa olisi vain aikuisia ihmisiä. Kissakaverin haluaisin kuitenkin, ja kaverin olisi syytä olla erityisen kiltti niin kuin minäkin olen. Vielä en leiki ihmisen kanssa kun ne huiskat yms. pelottavat minua kovasti, mutta yksin tykkään kyllä saalistaa leluja ja juosta pallojen perässä. Mukavinta puuhaa minulle on tällä hetkellä kuitenkin nukkuminen: päiväunet maistuu aina.

Nuoresta iästäni huolimatta mulla on ollut hiukan terveyspulmia, joita on täällä PESUlla ahkerasti hoidettu. Jalkani siis leikattiin jokin aika sitten, ja olen kuntoutunut siitä hyvin! Olen lähtöisin kissapopulaatiosta, jossa on todettu osalla kissoista HCM eli sydänsairaus, jonka seurauksena sydänlihas paksuuntuu. Siitä voi joskus seurata sydämen vajaatoimintaa. Minut on juuri tutkittu, ja onneksi sydämeni todettiin terveeksi! Sydäntutkimus pitää kuitenkin toistaa vuoden päästä uudelleen. Se pitää uuden kotini muistaa, ja siihen uuden omistajani pitää sitoutua, kuten myös mahdolliseen jatkohoitooni läpi koko elämäni. Tilapäiskotini kertoo asiasta lisää!

Tässä vielä kertauksena mitä tahtoisin uudesta kodista löytyvän, jotta voisin matkalaukkuni pakata jo valmiksi muuttoa varten:
– Rauhallisia, ystävällisiä, kärsivällisiä aikuisia ihmisiä
– Erityisen kiltti kissakaveri
– Laadukasta lihaisaa ruokaa (märkäruoka+lihaa)