Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 42

Pe 16.10. Ei soittoaikaa
La 17.10. Ei soittoaikaa
Su 18.10. klo 12-14

Soittoajat viikolla 43

Ma 19.10. klo 17-19
Ti 20.10. Ei soittoaikaa
Ke 21.10. klo 10-12
To 22.10. klo 17-19
Pe 23.10. Ei soittoaikaa
La 24.10. Ei soittoaikaa
Su 25.10. klo 12-14

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Emme ota toistaiseksi enempää kyselyitä Hakimista, tutustuthan muihin kotia etsiviin, kiitos! Moro! Minä olen komea kollipentu Hakim, tosin minua kutsutaan myös Hakiksi ja Hakkeliksi ja joskus myös Herra Hakkaraiseksi.

Etsin kotia, josta minulle löytyisi ainakin yksi reipas painikaveri. Ainoaksi kissaksi en lähde. Synnyin tänne tilapäiskotiin 17.6.2020, ja olen ihan kesy enkä säiky vieraitakaan ihmisiä. Tykkään kyllä silittelyistä ja rapsutuksista, mutta toistaiseksi en kovin kauaa jaksa olla sylissä. Viihdyn ihmisten lähellä, joten varmasti löydät minut vierestäsi sohvalta ja illalla hyppään sänkyysi nukkumaan, jos vain sen sallit. Olen myös jo oppinut, että vaikka kissakaverin kanssa painiessa voi purra ja raapia, ihmisen kättä tai jalkaa en satuta. Tästä huolimatta en taida sopia asumaan ihan pienten lasten kanssa. Koiria en ole tavannut.

Osaan nauttia elämän pienistä iloista. Rakastan pitkiä päiväunia ja tykkään nukkua korkealla kiipeilypuussa tai jossain sopivassa kissapesässä. Treenaan aktiivisesti pikajuoksua, kiipeilyä ja painia, joten näihin kolmeen toivoisin riittävästi tilaa ja mahdollisuuksia myös uudessa kodissani. Lempilelujani ovat kaikki höyhenhuiskat, pallot ja sellaiset hiiret, jotka kivasti vinkuvat, kun nappaan niitä kiinni ja kuljetan ylpeänä saaliinani huoneesta toiseen.

Komea puolipitkä turkkini on tällä hetkellä pehmeän untuvaista karvaa ja tulee todennäköisesti tarvitsemaan säännöllistä harjausta pysyäkseen siistinä. Täytyy myöntää, että en ole kovin kiinnostunut tuosta harjaamisesta, vaikka sitä on täällä harjoiteltu. Koska tykkään kaikenlaisista herkkupaloista, niiden avulla varmasti pääsemme hyvään yhteisymmärrykseen turkkini hoidosta.

Olen tottunut syömään laadukasta lihapitoista märkäruokaa ja myös raakaruokaa ja toivon, että nämä ruokailutottumukseni jatkuvat myös uudessa kodissani. En ole nirsoillut ruoan suhteen, vaan kaikki tarjottu ruoka on maistunut minulle hyvin. Hiekkalaatikkoasiat olen hoitanut moitteetta ihan pikkupennusta alkaen.

Emoni on kotoisin kissapopulaatiosta, jossa on ollut perinnöllistä kissojen sydänsairautta HCM:ää. Taitava eläinlääkäri on tutkinut emon ja minun sydämet ja todennut ne tällä hetkellä ihan terveiksi. Hän kuitenkin suositteli, että sitten kun olen oikein iso poika enkä kasva enää, tutkimuksen voisi varmuuden vuoksi uusia. Uuden omistajani täytyy muistaa tämä, ja sitoutua asiaan ja mahdolliseen hoitoon loppuelämäkseni.

Jos sinun sydämessäsi on tällaisen kiltin ja reippaan kollipojan mentävä aukko, olen valmis olemaan sinun. Tuletko tutustumaan?