Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 42

Pe 16.10. Ei soittoaikaa
La 17.10. Ei soittoaikaa
Su 18.10. klo 12-14

Soittoajat viikolla 43

Ma 19.10. klo 17-19
Ti 20.10. Ei soittoaikaa
Ke 21.10. klo 10-12
To 22.10. klo 17-19
Pe 23.10. Ei soittoaikaa
La 24.10. Ei soittoaikaa
Su 25.10. klo 12-14

Koditon kissa Koditon kissa

Emme ota toistaiseksi enempää kyselyitä Maunosta, tutustuthan muihin kotia etsiviin, kiitos! Grau! Olen Karhunvartija Mauno Onnen Kulta, syntynyt arviolta 4/2020. Luonteeltani olen seurallinen, utelias ja hyvin aktiivinen.

Kun saavuin tilapäiskotiin, olin peloissani tilanteesta, jonka vuoksi puhisin, pompin ja huutelin läpi yön. Pieneksi pojaksi minusta lähtee kova ääni, vaikka alun jälkeen olenkin käyttänyt ääntäni vain sievästi. Ensimmäisinä päivinä hypin ikkunoita vasten ja yritin avata oven kahvoja. Koska olen kuulemma kerkeävä mukula, uudessa kodissa onkin kiinnitettävä erityistä huomiota turvallisuuteen. Olen mm. löytänyt tieni tiskikoneeseen ja keittiön yläsokkelliin, jonka johdosta jouduttiin ihan purkuhommiin asti.

Uudessa kodissa olisi oltava aktiivinen kissakaveri minulle, ehkä samaa ikäluokkaa tai muuten nuorekas tapaus. Unelmieni kissakaveri olisi sellainen, joka ei hermostuisi, kun pompin miten sattuu kaikki raajat ojossa eri suuntiin ja hurjana murisen ja sähisen. Sehän on vaan leikkiä. Metsästän kaikkea mikä liikkuu, erityisesti pallot ja aktiiviset lelut ovat suosikkejani. Muuten käytän aikaani vartioiden kaikkea ympärillä tapahtuvaa toimintaa ikkunoista ja lasitetulla parvekkeelta.

Olisi myös plussaa, jos uusi koti olisi aamuvirkkua porukkaa, sillä minulla on hurja meno päällä jo aikaisin aamusta. Siinä on kirjaimellisesti jäänyt alle varamamma, varaiskä ja kissakaverit. Ihmisiin olen tottunut hyvin, ja tykkään olla ihmisten lähellä. Öisin olenkin hiipinyt salaa sängyn jalkopäätyyn nukkumaan. Aristan vielä hieman kosketusta, ja lähden karkuun, jos ihminen seisoo ja tulee kohti napatakseen minut. Tarvitsen siis vielä aikaa sen suhteen.

Hengitykseni kuulostaa hieman tukkoiselta, joten sitä tulisi pitää silmällä. Minulla on kyllä normaalit keuhko- ja sydänäänet. Varamamma on muuten sanonut, että minusta tulee varmaan vielä täydellinen kehräävä sylikissa, joka on painonsa edestä onnen kultaa.