Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 42

Pe 16.10. Ei soittoaikaa
La 17.10. Ei soittoaikaa
Su 18.10. klo 12-14

Soittoajat viikolla 43

Ma 19.10. klo 17-19
Ti 20.10. Ei soittoaikaa
Ke 21.10. klo 10-12
To 22.10. klo 17-19
Pe 23.10. Ei soittoaikaa
La 24.10. Ei soittoaikaa
Su 25.10. klo 12-14

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Moro! Mä olen Marza, hurmaava kilpparikissaneiti. Eläinlääkäri arvioi, että olisin 2–3-vuotias

Synnytin pentuni alkukesästä, olin niitä kohtaan hyvin suojeleva. Muut kissat olen hyväksynyt ja jopa rauhallisen ison koiran, mutta pientä hajurakoa pidetään varmuuden vuoksi. Hiljattain me kaikki muutettiin uuteen tilapäiskotiin, ja olen muuttunut paljon rohkeammaksi. Rauhallisessa tilanteessa olen antanut jopa silittää itseäni – hetken.

En ole juurikaan tottunut ihmisen käsittelyyn, ja aiemmin suhisin ihmisäiteelle, kun se tuli lähellekään, nyt vain lähinnä tarkkailen. Tarvitsen siis aikaa tottuakseni ihmisiin, mutta käden haistelu sujuu jo, ja joskus otan jopa namin suoraan sormista. Säpsähdän vielä kosketusta, ja pysyttelen usein piilossa, mutta rauhallisina hetkinä hiiviskelen tutkimaan paikkoja.

Ensisijaisesti etsin kotia, missä olisi leikkisä ja kissojen kieltä ymmärtävä kissakaveri. Välillä nykyisen kissakaverini kanssa juoksen aika rallia, mutta lelut on minulle vähän outoja. Lapsiperheeseen en ehkä sovi, koska tarvitsen omaa tilaa.

Olen kaikkiruokainen, mutta pienikokoinen – vain noin 2,5kg. Laadukas proteiinipitoinen ruoka on herkkua, ja ehkä sillä saisin vähän lisää lihaksiakin lisää. Raapimapuu olis kiva, ettei tartte suikaloida sohvaa tai jotain muuta kivaa huonekalua.

Olen lähtöisin kissapopulaatiosta, jossa on todettu osalla kissoista HCM eli sydänsairaus, jonka seurauksena sydänlihas paksuuntuu. Siitä voi joskus seurata sydämen vajaatoimintaa. Sydämeni on juuri tutkittu, ja sain iloisia uutisia: Sydämeni on tällä erää terve! Mutta koska olen vasta nuori aikuinen, sydämeni pitää tutkia ultraäänellä uudelleen noin 1–2 vuoden kuluttua, vaikkapa samalla käynnillä tehosterokotuksen kanssa. Tämä uuden omistajani pitää muistaa ja sitoutua siihen ja mahdolliseen hoitoon loppuelämäkseni.

Olisitko sinä uusi ihmiseni ja tarjoaisit minulle kärsivällisen loppuelämän kodin? Terveisin Marza