Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 42

Pe 16.10. Ei soittoaikaa
La 17.10. Ei soittoaikaa
Su 18.10. klo 12-14

Soittoajat viikolla 43

Ma 19.10. klo 17-19
Ti 20.10. Ei soittoaikaa
Ke 21.10. klo 10-12
To 22.10. klo 17-19
Pe 23.10. Ei soittoaikaa
La 24.10. Ei soittoaikaa
Su 25.10. klo 12-14

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Maaaauu! Olen Täplä, tai kuten varamammani minua kutsuu, Myyry Myyryläinen. Olen älykäs ja energinen, ja etsin kotia, missä ymmärretään luonnettani.

Olen 8-vuotias upea neito, tiedän sen. Luonteeltani olen kekseliäs ja toiminnan nainen; jollet hoksaa tarjota haluamaani, selvennän sen sinulle kyllä. Leikkiä tahtoisin paljon, ja tuon vaikka huiskun eteesi, jotta tiedät mitä haluan. Lihaisten ruokien syömisestä nautin, ja herkuttelussa osaankin olla vallan omatoiminen, varamammani vain meni ja piilotti ruoat.

Olen nopea ja ketterä, suljetut ovet eivät minua kauaa pidättele, koska osaan hypätä ovenkahvaan ja avata ne. Tuumaillessani paukutan vahvaa häntääni suurieleisesti alustaan. Kaiken toiminnan ohella kuitenkin rakastan rentoutua ja torkkua turvallisen ihmisen kyljessä ja sylissä, sohva onkin lempipaikkojani. Haluan olla ihmisteni lähellä.

Pidän lapsista, jotka osaavat minua nätisti hoitaa ja antaa tilaa kun sitä tarvitsen – lapset ovatkin mainioita leikkimään kanssani. Kuitenkin puolustaudun, mikäli minua häiritään silloin, kun en sitä halua, joten lasten tulisi olla riittävän vanhoja ymmärtämään se. Toivoisin uuden kotini olevan tunnelmaltaan rauhallinen paikka, liiasta metelistä ja levottomuudesta en pidä.

Huomaathan, etten ole sivustaseuraaja, enkä muutenkaan ihan tavanomainen tyyppi, vaan tahdon olla mukanasi arjen touhuissa. Tarvitsen ihan joka päivä leikittämistä ja puuhailua, omien ihmisten seurassa olemista. Olen niin energinen ja älykäs, että turhautuessani saatan toimia toisin kuin toivoisit. Perusasiat osaan sujuvasti, hiekkavessaa käytän tarpeisiini.

Eläinlääkärin tarkastuksessa kävin ja huomautettavaa sain hammaskivestä, hampaani tulisikin lähiaikoina hoitaa. Muuten lääkärikin minua kovasti hienoksi kehui ja antoi herkkuja palkkioksi hyvästä käytöksestäni.

Vielä yksi asia minusta. Minä pidän juttelemisesta, ja ääneni on aika paljon kovempi kuin mitä jotkut ihmiset kissoilta saattavat odottaa. Juttelen niitä näitä arjen pyörteissä, vastailen myös sinun jutteluusi.

Sopisitko sinä tai perheenne minun elämääni? Toivoisin vihdoin löytäväni oman loppuelämän kotini, jossa saan paljon seuraa ja mukavaa toimintaa!