Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 42

Pe 16.10. Ei soittoaikaa
La 17.10. Ei soittoaikaa
Su 18.10. klo 12-14

Soittoajat viikolla 43

Ma 19.10. klo 17-19
Ti 20.10. Ei soittoaikaa
Ke 21.10. klo 10-12
To 22.10. klo 17-19
Pe 23.10. Ei soittoaikaa
La 24.10. Ei soittoaikaa
Su 25.10. klo 12-14

Koditon kissa

Kurrr? Olen hyvin hurmaava muutaman vuoden ikäinen kissaneiti.

Muutin ulkoa tänne tilapäiskotiini keväällä, ja synnytin neljä kaunista pentua. Valitettavasti terveysvaivojen vuoksi jouduin turvautumaan pentujen hoidossa tilapäisihmiseni apuun minun keskittyessäni parantumaan. Nyt kun pennut ovat jo löytäneet omat kotinsa, ja minä olen voinut paremmin, olen ajatellut, että haluaisin nyt itsekin sen ihan ihka oman kodin.

Olen melkoisen ujo, niin ihmisten kuin muiden kissojen seurassa, mutta opin luottamaan päivä päivältä enemmän. Touhuan vielä paljolti vain silloin, kun ihminen nukkuu tai on poissa, mutta lähestyn jo oma-alotteisesti ihmistä namujen toivossa, ja joskus yllätän ihmiseni kauniin ääneni kanssa serenoiden. Rakastan kissanminttuleluja, erityisesti palloja, ja niitä löytyykin jäljiltäni monesti yön jälkeen rajusti hellittyinä ympäri lattioita.

Viime aikoina olen myös innostunut hippastelemaan ja kiehnäämään tilapäiskodin muiden kissojen kanssa. Ihan riehakkaimmista painileikeistä pysyttelen vielä loitolla, enkä oikein ymmärrä sellaista toimintaa. Haluaisin kovasti muuttaa yhteiseen kotiin toisen rauhallisen kissakaverin kanssa – uskon että kesy kissakaveri voisi näyttää minulle mallia ja antaa rohkeutta oppia luottamaan ihmiseen!

Populaatiossa, josta olen lähtöisin, on ollut jonkin verran vatsavaivoja, joten uudelta kodilta toivon myös perehtymistä kissojen lajityypilliseen ruokailuun. Tilapäiskodissani olen huomannut lempiruuakseni lihaisan märkäruuan, ja sitä olisi kiva saada pääasiallisena ruokana jatkossakin. Lapsista en usko että tykkäisin, olen enemmän rauhallisen ja ymmärtäväisen aikuisen kodin haussa. Voisitko sinä olla minun luottamukseni arvoinen?