Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 49

La 5.12. klo 10-12
Su 6.12. Ei soittoaikaa

Soittoajat viikolla 50

Ma 7.12. klo 10-12
Ti 8.12. klo 17-19
Ke 9.12. klo 10-12
To 10.12. Ei soittoaikaa
Pe 11.12. klo 17-19
La 12.12. Ei soittoaikaa
Su 13.12. klo 10-12

Koditon kissa Koditon kissaKoditon kissa

Emme ota toistaiseksi enempää kyselyitä näistä pennuista, tutustuthan muihin kotia etsiviin, kiitos! Heipati hei! Me ollaan kiva pikkuinen tyttökolmikko Quu, Qira ja Queen! Ollaan synnytty arviolta 15.2.2020.

Minä, Quu, olen hieman ujohko ja huolestuneen näköinen tyttönen. Ajan kanssa (ja namien avulla!) totun uusiin tilanteisiin ja ihmisiin. Minä tykkään erityisesti roikkuvista leluista ja naruista. Ja leluhiiret on mukavia – niin kauan kunnes ne katoaa sohvan alle.

Minä, Qira, taas olen sporttisen nopea neitonen. Mun suosikkeja on laserlelut, lisäksi minusta on hauskaa hakea itse leluja korista! Alkuun olen ujo, ja seurailen uusia asioita hieman syrjemmältä, mutta sitten kun rentoudun, niin touhuilen minulle mieleisiä juttuja.

Minä, Queen-neiti, tykkään huomiosta ja silityksistä! Leikin myös ihmisen kanssa leluilla tosi mielellään! Olen erikoisen näköinen, ja tiedän olevani aivan erityinen kissaneiti. Olen aika pikkuinen, joten tilapäiskotini ruokkii minua usein muista erillään, jotta painoni nousisi. Painoani pitää siis seurata, etten pääse laihtumaan, vaan kasvan isoksi ja entistä reippaammaksi tytöksi.

Tulemme vallan mainiosti tällä hetkellä toimeen keskenämme, joten voisimme lähteä yhteiseen kotiinkin jollain kokoonpanolla. Joka tapauksessa emme lähde kodin ainoaksi kissaksi, vaan tarvitsemme nuorehkon kissan kaveriksi elämämme polulle.

Olemme lähtöisin kissapopulaatiosta, jossa on todettu osalla kissoista HCM eli sydänsairaus, jonka seurauksena sydänlihas paksuuntuu. Siitä voi joskus seurata sydämen vajaatoimintaa. Pienet sydämemme on juuri tutkittu. Queenin ja Qiran sydämet olivat tälläerää kunnossa, mutta Quun sydämessä todettiin muutoksia jotka voivat mahdollisesti enteillä sydänsairautta. Meidän kaikkien kolmen sydämet täytyy tutkituttaa uudelleen noin kahden vuoden iässä. Tämä uuden omistajamme täytyy muistaa, ja siihen sitoutua, sekä mahdolliseen jatkohoitoon koko loppuelämäksemme.

Nähdäänhän pian!