Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 49

La 5.12. klo 10-12
Su 6.12. Ei soittoaikaa

Soittoajat viikolla 50

Ma 7.12. klo 10-12
Ti 8.12. klo 17-19
Ke 9.12. klo 10-12
To 10.12. Ei soittoaikaa
Pe 11.12. klo 17-19
La 12.12. Ei soittoaikaa
Su 13.12. klo 10-12

Koditon kissa Koditon kissaKoditon kissa

Miu, olen Tiiu, arviolta 3-vuotias sievä ja siro kissaneitokainen.

Etsin rauhallista ja ymmärtäväistä kotia, jossa saisin reipastua omaan tahtiini. Muihin kissoihin suhtaudun ystävällisesti – olen kiltti ja sosiaalinen kaikkien kaveri. Etsin kotia, jossa minua odottaisi lempeä ja leikkisä mutta toisaalta sopivan rauhallinen kissakaveri. Kovin dominoivaa kissaa en toivo ystäväkseni, etten jää itse alakynteen.

Ihmisiä kohtaan olen vielä aika ujo, mutta rohkaistun pikkuhiljaa. Erityisesti valokuvaus on mielestäni epäilyttävää touhua, joten näytän siksi kaikissa valokuvissa hieman kauhistuneelta. Uskallan kuitenkin jo syödä herkkuja tutun ihmisen kädestä, ja välillä innostun leikkimäänkin ihmisten kanssa. Nukkuvia ihmisiä käyn mielelläni nuuskimassa. Jos uudessa kodissani odottava kissakaveri suhtautuisi ihmisiin mutkattomasti, se varmasti auttaisi minuakin luottamaan ihmisiin.

Olen kooltani pikkuruinen minikissa. Syön kyllä ihan hyvällä ruokahalulla, mutta melko vähän kerrallaan. Tällä hetkellä olen ehkä vähän turhan hoikassa kunnossa, koska nykyinen kissakämppikseni on niin hurja ahmatti, että hän yrittää ryöstää aina tilaisuuden tullen minunkin annokseni. Tilapäiskodissa olen tottunut syömään viljatonta ja lihapitoista ruokaa, ja toivon, että samalla linjalla jatketaan uudessakin kodissa.

Lapsiperheeseen en tahdo muuttaa. Tilapäiskodissa olen ollut tekemisissä pienen kissoihin tottuneen koiramummon kanssa, joten kiltti koirakamu uudessa kodissa voisi tulla kyseeseen.

Olen lähtöisin kissapopulaatiosta, jossa on todettu osalla kissoista HCM eli sydänsairaus, jonka seurauksena sydänlihas paksuuntuu. Siitä voi joskus seurata sydämen vajaatoimintaa. Minut on juuri tutkittu, eikä sydämessäni havaittu mitään poikkeavaa. Eläinlääkäri kuitenkin suositteli, että minulle kannattaisi tehdä sydämen ultraäänitutkimus parin vuoden päästä varmuuden vuoksi vielä uudelleen. Tämä tulevan omistajani täytyy muistaa, ja siihen sitoutua, kuten myös mahdolliseen jatkohoitoon loppuelämäkseni.