Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 49

La 5.12. klo 10-12
Su 6.12. Ei soittoaikaa

Soittoajat viikolla 50

Ma 7.12. klo 10-12
Ti 8.12. klo 17-19
Ke 9.12. klo 10-12
To 10.12. Ei soittoaikaa
Pe 11.12. klo 17-19
La 12.12. Ei soittoaikaa
Su 13.12. klo 10-12

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Emme ota toistaiseksi enempää kyselyitä näistä pennuista, tutustuthan muihin kotia etsiviin, kiitos! Kilinkolin, poksis, räts, mau ja pör! Me kuusi reipasta pentua olemme hienosti viihdyttäneet hoitajaamme ja omaa kissamammaamme, mutta nyt on tullut aika meidän polkujemme erota ja meidän lähteä ihan ikiomiin koteihimme pareittain.

Ikää meillä on noin puoli vuotta, paitsi nuoremmalla Indianalla, joka, seikkailija kun on, yritti elää itsenäistä elämää, kunnes me ja mamma otettiin se säälistä mukaan porukkaan. Kun eihän siitä mitään tullut.

Me ei ihan alkuun oikein uskottu ihmisiin, mutta nyt meitä saa jo varovasti silittää ja rapsuttaa ja palkitaan se kehräyksellä. Indiana on erilainen nuori, ihan oikea sylipoika ja tykkäsi silityksistä heti.

Vaikka me ollaankin hyvin edistytty luottamusjutuissa, ollaan vähän paniikkipöksyjä ja toivotaan kotia, jossa pystytään huomioimaan tämä. Ei me mitään huopatossutehdasta kaivata, mutta mielellään oltaisiin talon ainoat äkkimutkia tekevät. Joten pienet lapset ovat meille haastavia kavereita vielä tässä vaiheessa. Meillä ja meidän tulevilla ihmisillä on kuitenkin vielä vähän luottamuksen opettelua edessä ja se tapahtuu parhaiten kaikessa rauhassa.

Me ollaan aktiivisia pentuja ja kovia leikkimään kaikki, että jos luonnekuvauksessa lukee rauhallinen, niin se on vähän sellaista vertailua vaan noihin kovempiin vauhdinpitäjiin, ei me mitään hissukoita olla kukaan, tietenkään, koska me ollaan puolivuotiaita, eli juuri parhaassa riiviöiässä. Hoitotäti kutsuu meitä kissasirkukseksi, mutta ei me kyllä kukaan osata tehdä voltteja. Paitsi Indiana saattaa osata.

Me tykätään kaikki hyvästä ruoasta ja ollaankin kasvettu isoiksi ja vahvoiksi. Varsinkin Kansas, joka on meidän hunksi. Vessassakin ollaan osattu käydä alusta asti. Meidän hoitopaikassa on rauhallinen koira, jota me ei pelätä, mutta ei me kyllä erityisesti arvostetakaan. Varsinkin pojat kiusaavat koiraa, kun silmä välttää. Koska meitä on sopivasti parillinen luku ja tykätään kovasti toisistamme, lähdemme pareittain kohti uutta elämää

Niin kuin aina isossa porukassa, on meissäkin luonne-eroja. Tässä vähän meistä jokaisesta.

TEKSAS: Minä hurmaan paitsi meripihkasilmilläni ja blondiudellani, myös ystävällisellä luonteellani. Olen meidän porukassa kaikkien kaveri ja tosi kiva poika muutenkin. Olen hyvä painimaan kavereiden kanssa ja pitämään yllä reipasta leikkivauhtia ja sen päälle otan nokoset kissakaverin kainalossa. Minua on saanut rapsutella jo pitkään ja kehrään siihen päälle, mutta toisaalta pelästyn edelleen herkästi. Minä olisin kiva kissakaveri kenelle vain meidän porukasta.

NEVADA: Minä olen fiksu ja varovainen kaunokainen, mutta olen jo oppinut luottamaan sen verran, että nautin silityksistä. Tykkään katsoa mallia rohkeammista siskoista ja veljistä, että tiedän, onko jotkut jutut ihan turvallisia. Leikeistä tykkään kyllä tosi paljon! Olen herttainen tyttö, ja pyöreät nappisilmäni tekevät minut hauskalla tavalla aina vähän hämmästyneen näköiseksi. Mielelläni lähtisin omaan kotiin sisaruksen kanssa ja hoitaja on miettinyt, että minulle sopisi kaveriksi reipasta esimerkkiä näyttävät Kansas tai Teksas.

INDIANA: Olen pikkupoika muihin verrattuna, viisikuinen kenties ja vähän erivärinenkin kuin muut. Mutta aika hieno vaikka itse sanonkin, meitä irokeesipäisiä soopeleita ei ole ihan joka nurkalla! Tultuani sujahdin heti porukkaan ja painin kaikkien kanssa vuoronperään, vaikka ovat puolet isompia kuin minä. Minussa on kuulemma vauhtia, persoonaa ja rohkeutta vaikka pienelle kylälle. Tykkään ottaa torkkuja ihmisen sylissä kehräten, mutta aina en ehdi, koska olen kunnon löytöretkeilijä. Minulla pitää ihan ehdottomasti olla aktiivinen, mutta ymmärtäväinen painikaveri, kuulemma Teksas tai Kansas olisivat sellaisia, että jaksaisivat parhaiten vauhdissani.

ALASKA: Minä pieni palloposki olen porukan ujoin, ja tykkään pitää vielä pientä välimatkaa kaksijalkaisiin. Olen ollut ihan alusta asti varovaisin, ja siihen nähden olen edistynyt tosi hienosti, samaa vauhtia kuin muutkin. Olen nykyään rento tyttö, ja viihdyn mukana porukoissa. Leikin perässä kipaisen kyllä ihan ihmissyliin asti, ja sitten hyppään hämmästyneenä pois, että mihin ihmeeseen jouduinkaan! Hoitaja sanoo, että voi olla, että kohta minulle iskee valaistuminen, että ihmiset ovat kivoja, mutta höpöjä puhuu minun mielestäni. Minusta olisi kiva, jos uudessa kodissa olisi rohkean kaverin seuraa ja olen vähän miettinyt, että kiltti ja rauhallinen Dakota-sisko olisi minulle tosi hyvä seuralainen.

DAKOTA: Minä olen ihan omalaatuiseni tyttö, persoonallinen hassunassu ja alusta asti ollut porukan luottavaisin. Minut saa jo nostaa syliinkin kehräämään. Hoitaja on ihan varma, että minulla on jonkinlaista viisautta, mutta poikiin verrattuna kuka vain on viisas, vai mitä? Minä tykkään kovasti maharapsuista ja leikistä ja olen sydämellinen tapaus. Minä osaan näyttää rauhallista esimerkkiä ujommille tyypeille, niin kuin Alaskalle tai Nevadalle.

KANSAS: Minä Kansalainen olen porukan isoin komistus ja kerta kaikkiaan höpsö tyyppi. Aloitin kesyyntymisen ihmisvarpaiden nakertamisella ja samaa omalaatuista logiikkaa toteutan elämässäni edelleen. Olen isomman jengin rohkein ja rennoin, mutta en rauhallisin, vaan tykkään kovasti kaikista leikeistä ja leikin ihan läähätykseen asti, kunhan vain joku jaksaa kanssani leikkiä. Minua saa rapsutella ja tykkään siitä, mutta muiden isojen tavoin säikyn vielä aika helposti. Reippaana poikana kaappaisin mielelläni uuteen kotiin kainalooni joko ujon ja kauniin Nevadan tai sitten ottaisin riehukaveriksi Indianan ja meistä tulisi kunnon tehopojat.