Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 49

La 5.12. klo 10-12
Su 6.12. Ei soittoaikaa

Soittoajat viikolla 50

Ma 7.12. klo 10-12
Ti 8.12. klo 17-19
Ke 9.12. klo 10-12
To 10.12. Ei soittoaikaa
Pe 11.12. klo 17-19
La 12.12. Ei soittoaikaa
Su 13.12. klo 10-12

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Mau, mää oon hurrrja saalistaja, musta pantteri... mulla on kyllä sellanen pehmeempi puoli, ja tykkään nukkua ton palvelijan olkapäällä kuin pieni vauva.

Synnyin vappuna tänne tilapäiskotiin, ja sisarukset lähti jo maailmalle, minä vielä etsin parasta kotia just mulle! Siellä olis oltava vähintään yksi nuori kissa kaveriksi tai sitten voisin ottaa PESUlta jonkun kivan kaverin mun muuttokuormaan mukaan. Luonteeltani olen rohkea ja vähän sellanen täpäkkä, joten musta ei ole ihan nössön kaveriksi.

Tykkään kovasti juosta rallittaa ja painia rajustikin mun tilapäiskoti kaverin kanssa. Yhdessä pidetään naapurit kurissa, kun kytätään niitä päivät pitkät tuolla meidän ulkotarhassa, joten sellanen tai kenties lasitettu parveke olis kiva uudessa kodissakin olla! Ruokahan mulle maistuu, ja röyhkeenä olenkin aina ensimmäisenä kupilla, kupissa meillä on täällä lihaisaa märkäruokaa ja lihoja, sellainen tarjoilu pitäis löytyä myös sitten mun uudesta kodistakin. Palvelijan mielestä oon hyvä siivousapulainen, osaan hienosti tiputtaa pyykit pyykkinarulta ja roikkua mopissa, tiskikoneeseen menen mielelläni tarkistamaan onko varmasti tullut puhdasta jälkeä. Autan myös palvelijaa aamuisin kahvin juonnissa, ja pusken kuppiin vähän vauhtia niin, että vähän siinä rinnuksille menee, mutta sittenpä on nopeasti juotu kahvit, ja jää enemmän aikaa mun silittelylle.

Olen lähtöisin kissapopulaatiosta, jossa muutamilla kissoilla on todettu HCM eli sydänsairaus, jonka seurauksena sydänlihas paksuuntuu. Siitä voi joskus seurata sydämen vajaatoimintaa. Minun sydämeni on juuri tutkittu, ja se on terveen oloinen lukuunottamatta voimakaskaikuisia papillaarilihaksia. Sydämeni on siis nyt OK, ja voin hyvin, mutta tarvitsen kontrollitutkimuksen noin vuoden kuluttua. Tämä uuden omistajana täytyy muistaa, ja hänen täytyy sitoutua tutkimukseen ja mahdolliseen jatkohoitoon loppuelämäkseni.

Tällänen herrasmiäs mää oon, jos osu ja uppos niin soittoa vaan tuleen niin katotaan natsaako!