Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 49

La 5.12. klo 10-12
Su 6.12. Ei soittoaikaa

Soittoajat viikolla 50

Ma 7.12. klo 10-12
Ti 8.12. klo 17-19
Ke 9.12. klo 10-12
To 10.12. Ei soittoaikaa
Pe 11.12. klo 17-19
La 12.12. Ei soittoaikaa
Su 13.12. klo 10-12

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Kurrnau... tai miten nyt tykkääkin sanoa. Olen tällainen hiljainen kissatyttö Excelsa, tai kotona minua kutsutaan myös Elmaksi. Minun syntymävuodekseni on arvioitu jotain 2015–2017 välillä, mutta eipä meitä kissoja kauheasti ihmisten ajanlasku kiinnosta.

Olen tällainen ikkunaprinsessa. Pidän siitä, että saan katsella maailman menoa ikkunalasin takaa. Jännittävintä on, kun lasin taakse elämää tulee ihmettelemään lintu! Olen kuitenkin ollut niin monta kertaa äiti, että tuntuu, etten ole vielä löytänyt omaa itseäni. Vähän siis vielä kokeilen kaikenlaista.

Ihmiset ovat mielestäni jänniä. Olen viettänyt koko elämäni yhden ihmisen kanssa, ja tarvitsenkin aikaa, että luottamus syntyy muita kohtaan. Saatan vielä vähän sähähtää jos yllätät minut, mutta tulen jo ihan lähellesi, ja saatan vahingossa hipaista sinua ruokakupilla. Pienin askelin olen kuitenkin kuulemma jo yllättänyt tilapäiskotini, sillä kun lapseni lähtivät maailmalle, niin olen pikku hiljaa alkanut ottaa tilaa paremmin haltuun.

Tulen aika hyvin muiden kissojen kanssa toimeen, mutta ei minusta kyllä raisuimmille ole leikkikaveriksi, ainakaan vielä. Etsinkin kotia, jossa olisi toinen aikuinen kissa, jonka kanssa voisin opetella elämään omaa, itsenäistä elämää. Ja ihmistä, joka ottaisi minut vastaan omana itsenäni, ja antaisi minulle aikaa ja tilaa toipua vaikeista kokemuksista, jotka verottavat yhä luottamustani kaksijalkaisia kohtaan! Varautuneisuuteni vuoksi en todennäköisesti sovi koirien tai pienten lasten kanssa samaan talouteen, vaan etsin paikkaa, jossa arki olisi rauhallista. Kissakaverin tarvitsen uudessa kodissani.

Olen lähtöisin kissapopulaatiosta, jossa on todettu osalla kissoista HCM eli sydänsairaus, jonka seurauksena sydänlihas paksuuntuu. Siitä voi joskus seurata sydämen vajaatoimintaa. Minut on tutkittu syyskuussa 2020, eikä sydämestäni löytynyt viitteitä sairaudesta.