Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 49

La 5.12. klo 10-12
Su 6.12. Ei soittoaikaa

Soittoajat viikolla 50

Ma 7.12. klo 10-12
Ti 8.12. klo 17-19
Ke 9.12. klo 10-12
To 10.12. Ei soittoaikaa
Pe 11.12. klo 17-19
La 12.12. Ei soittoaikaa
Su 13.12. klo 10-12

Koditon kissa Koditon kissa

Hei! Olen Fuuga, omanarvontuntoinen kissarouva. Olen syntynyt arviolta vuonna 2010, kunnioitettava 10 vuoden ikä on siis saavutettu! Etsin rauhallista kotia ainoana kissana.

Väritykseltäni olen mustakilppari, ja muutama ihminen on sanonut, etteivät aikaisemmin ole nähneet vastaavaa… eivät tietenkään, värini on ainutlaatuinen! Kun tulin tänne tilapäiskotiin, olin kuulemma kovin surusilmäinen ja reppana. Yleisilmeeni on sittemmin hoidon ansiosta kirkastunut selvästi, ja olen myös saanut lihaa luiden ympärille.

En luota vielä ihmiseen, koska olen tottunut selviytymään yksin ulkona. Yhtäkkiä minun muka pitäisi olla rapsutuksia rakastava sylikissa, ehei.. ei se niin helposti käy kuulkaas! Ihmiseltä saan kuitenkin ruokaa ja katon pääni päälle, joten en usko, että he ihan kovin pahoja ovat.

Pienin askelin opin kotikissan elämään, mutta haluan tehdä sen rauhassa ja omassa tahdissani. En tahdo, että minulta vaaditaan jotain sellaista, mihin itse en ole valmis. Esimerkiksi en anna vielä ihmisen koskea minuun, mutta he saavat lähestyä minua rauhallisesti. Seuraan maailmaa ja talon elämää omasta piilopaikastani, ei tässä iässä jaksa enää mitään hötkyillä.

Toivon todella, että saisin elää arvokkaan loppuelämän ainoana kissana. Tulen kyllä toimeen muiden kissojen kanssa, mutta heidän täytyy ehdottomasti jättää minut rauhaan. Toivon ihmisiltä myös rauhallisuutta, joten elämä lapsiperheessä voi aiheuttaa minulle tarpeetonta stressiä.

Haluan vielä tässäkin iässä oppia luottamaan ihmiseen, ja viettää rauhallista loppuelämää heidän kanssaan.