Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 49

La 5.12. klo 10-12
Su 6.12. Ei soittoaikaa

Soittoajat viikolla 50

Ma 7.12. klo 10-12
Ti 8.12. klo 17-19
Ke 9.12. klo 10-12
To 10.12. Ei soittoaikaa
Pe 11.12. klo 17-19
La 12.12. Ei soittoaikaa
Su 13.12. klo 10-12

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Emme ota toistaiseksi enempää kyselyitä Gaiasta, tutustuthan muihin kotia etsiviin, kiitos! Mau! Olen Gaia, noin 3-5-vuotias kissarouva. Luonteeltani olen rauhallinen ja leppoisa, sohvalla hyvin viihtyvä kaunotar.

Pidän siis rennosta loikoilusta, ja liityn mielelläni seuraan, kun nuo ihmisolennot asettuvat sohvalle. Minua saa aina myös silittää ja rapsutella, ja osaan niitä myös pyytää intensiivisellä tuijotuksella. Minun kauniita, vihertäviä silmiäni on vaikea vastustaa.

Ruoka-aikana olen yleensä ensimmäisenä paikalla. Viihdyn muutenkin keittiössä silloin, kun siellä jotain kokkaillaan, sillä olen hieman herkkusuu. Toki minua saa myös leikittää. Erityisesti pidän vauhdikkaasti vierivistä palloista. Joskus saatan sellaista myös omatoimisesti tassulla pyöräyttää ohikulkiessani, ehkä jopa innostun vähän vauhdikkaampaan leikkiin, kunnes säikähdän – ei kai vaan kukaan nähnyt – ja käyttäydyn taas hillitysti.

Erityisen minusta tekee se, että minulla on kuusi varvasta. Tassuni ovat valtavan komeat, kuin leijonalla. Minunlaisiani kutsutaan myös Hemingwayn kissoiksi tai myös laivakissoiksi, koska me monivarpaiset kissat olemme erinomaisia kiipeilijöitä ylimääräisten peukaloiden ansiosta.

Etsin nyt siis rauhallista loppuelämän kotia. Sieltä pitäisi löytyä mukava sohva ja pehmeä sänky, joista löytyisi tilaa minullekin. Uudessa kodissa voi myös olla minulle rauhallinen kissakaveri, mutta se ei ole välttämätöntä. Muista otuksista minulla ei ole kokemusta, ja aivan pienet lapset voivat olla makuuni turhan vauhdikkaita. Pääasiassa etsin rauhaa rakastavaa ihmistä, jonka kainaloon olisin aina tervetullut.