Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 49

La 5.12. klo 10-12
Su 6.12. Ei soittoaikaa

Soittoajat viikolla 50

Ma 7.12. klo 10-12
Ti 8.12. klo 17-19
Ke 9.12. klo 10-12
To 10.12. Ei soittoaikaa
Pe 11.12. klo 17-19
La 12.12. Ei soittoaikaa
Su 13.12. klo 10-12

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

VARATTU. Moro! Me olemme kesäkuun alkupuolella syntyneet veljekset Jadon ja Jordi. Etsimme yhteistä kotia.

Olemme melkein identtiset komeat mustat pantterit, ja meidät erottaa vain siitä, että Jordilla on pikkuisen enemmän valkoista rinnassa. Elämämme alkukuukaudet vietimme ulkona, mutta onneksi pääsimme tänne tilapäiskotiin ennen syksyn sateita.

Minä, Jadon, ole kesyyntynyt hurjaa vauhtia, ja tällä hetkellä minua saa jo silittää ja osaan puskea ja pyytää lisää rapsutuksia. Myös ruokaa ja herkkuja osaan pyytää naukumalla, ja herkkupalat uskallan tietysti ottaa suoraan kädestä. Kehrään kovaäänisesti jo silloin, kun tiedän, että ruokaa tai herkkuja on tulossa. Syliin en ole vielä omatoimisesti uskaltautunut, mutta saatan tulla nukkumaan ihan ihmiseni viereen, ja muutenkin viihdyn siellä, missä kaikki muutkin ovat.

Minä, Jordi, olen vielä pikkuisen ujo, enkä toistaiseksi uskalla ottaa herkkuja kädestä, vaikka ihan viereen kyllä tulen. En ole vielä rohkaistunut niin sosiaaliseksi kuin Jadon, mutta olen edistynyt pitkin harppauksin, joten omassa kodissani omien ihmisten kanssa rohkeuteni varmasti kasvaa nopeasti. Nukun usein korkealla kiipeilypuussa tai kaakeliuunin päällä, joten joku vastaava turva- ja tarkkailupaikka olisi hyvä olla myös uudessa kodissani.

Yhdessä me harrastamme painia, kiipeilyä ja pikajuoksua, ja harjoittelemme aktiivisesti päivittäin. Lempilelujamme ovat höyhenhuiskat, pallot ja vinkuvat leluhiiret, joille annamme kovaa kyytiä yksin ja yhdessä. Olemme tottuneet syömään laadukasta lihapitoista märkäruokaa ja raakaruokaa, ja toivomme, että nämä ruokailutottumuksemme jatkuvat myös uudessa kodissamme. Emme ole nirsoilleet ruoan suhteen, vaan kaikki tarjottu ruoka on maistunut meille hyvin. Hiekkalaatikkoasiat osaamme hoitaa asiallisesti emmekä ole nirsoja käytetyn hiekan suhteen. Koiria emme ole tavanneet.

Jos kaipaat mustaa kissaenergiaa ja vähän kesytyshaastetta, me olemme juuri oikea pari sinulle. Jordin kesyyntyminen vaatii kärsivällisyyttä, joten olisi hyvä, jos uudella kodilla olisi edes vähän aikaisempaa kissakokemusta, eikä ihan pieniä lapsia.