Kissat

Interested in adopting a cat? See information in English below

 

Ajankohtaista: Kissojen adoptiotoimintaa jatketaan erityisin varotoimin

Koronatilanne jatkuu vaikeana Pirkanmaalla ja monilla muilla alueilla Suomessa. Noudatamme erityistä varovaisuutta kissojen adoptiotoiminnassa!

Koska toisilleen vieraiden ihmisten kohtuullisen pitkäkestoisia tapaamisia sisätiloissa (joita kissojen tutustumiskäynnit lähes poikkeuksetta ovat) voidaan pitää jossain määrin riskialttiina tilanteina koronaviruksen leviämisen suhteen, pyydämme kissojen adoptoinnista kiinnostuneita harkitsemaan vielä toisenkin kerran, onko oikea ajankohta kissan adoptiolle juuri nyt, vai voisiko sitä lykätä turvallisempaan ajankohtaan.

Edellytämme vastuullista käytöstä sekä kissoihin tutustujilta että tilapäiskodeiltamme: Tutustumiskäyntejä ei saa missään tapauksessa toteuttaa, jos kellään tapaamiseen osallistujalla on mitä tahansa tarttuvan taudin oireita, tai epäilys tai tieto altistumisesta koronavirustartunnalle. Vierailijoilta edellytämme kasvomaskin käyttöä, ja kaikilta tapaamiseen osallistuvilta hyvää käsihygieniaa ja turvavälin pitoa.


Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Soittoajat viikko 20

Pe 20.5. klo 17-18.30

Soittoajat viikko 21

Ma 23.5. klo 17-19
La 28.5. klo 9.30-11


Cats

Cat adoptions will continue with special safety measures

The COVID-19 situation remains challenging in Pirkanmaa and many other areas in Finland. We are exercising caution in cat adoption operations!

Since strangers meeting each other for an extended period indoors can be considered somewhat of a risk for spreading the coronavirus (and meetings about adoptable cats fall into this category), we ask those interested in adopting a cat to reconsider if the right time for adoption is right now or if it could be postponed to a later date when it is safer.

We expect responsible behaviour from both adopters and foster homes: Meetings cannot take place if any of the attendees have symptoms of an infectious disease or there is reason to suspect exposure to COVID-19. We require visitors to wear a mask and everyone to take care of hand hygiene and to keep a safe distance.

Where do homeless cats come from?

PESU ry helps cats that come from various circumstances. Many of the cats looking for a home come from populations, which means that they have not experienced human care at any point in their life. Some of our cats are ordinary pet cats that their previous owner has for some reason been forced to give away. PESU does not directly accept animals that have been found, but sometimes we assist animal shelters in the follow-up treatment of cats and in finding them a new home. A small portion of our cats come through official veterinarians as animal welfare cases.

What is an adoption fee for a cat and what does it cover?

The adoption fee for a cat is 160 euros. If you adopt two cats from the same foster home, the adoption fee is 280 euros.

All cats up for adoption have been vaccinated at least once, chipped, spayed/neutered, dewormed and tested for FIV and FeLV. Their acute ailments have been treated. If the cat needs treatment or has a long-term illness (e.g. feline immunodeficiency FIV) or symptoms, we will explain this in the description or during a visit. Please note that the cat may have underlying diseases unbeknownst to us, which we will not be able to inform you of. The treatment of these diseases and the costs are the sole responsibility of the new owner.

If it has been impossible to spay/neuter a kitten before it is adopted into a new home, we will issue a payment commitment for neutering. This is a document that obligates the new owner to take the kitten to be neutered at PESU's partner veterinary clinic in Pirkanmaa within three months of adoption. Kittens are not offered for adoption before they are 14 weeks old. Please note that kittens can almost never be adopted to be the sole cat in a home and they almost always require a cat companion in the same home.

Are you interested in a cat introduced on our page? What to do?

Read the cat's description carefully. Do you think it seems like a suitable cat for the home that you offer? Please consider the cat's special needs: if the description states, for example, that the cat needs a cat companion, it cannot be adopted to be the sole cat in a home. If you conclude that, according to the description, you could offer a great home for the cat, call us during the times when we are available at +358 45 657 2148, so we can discuss the matter further. Please do not send a text message or an email but instead call us. Before calling us, please read the adoption contract and consider whether you are willing to commit to everything mentioned in it. Consider also whether you are able to visit the cat's foster home in Pirkanmaa.

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Mjääh! Tultiin kaksissa kissoin kyselemään mistä niitä koteja saa.

Me ollaan 3-6-vuotiaita, aina muodikkaita, mustavalkoisia rouvakissoja. Minä olen Amandine, meistä suurempi ja sivistyneempi. Kaverini Nikita on kissamaailman mäyräkoira, sellainen malttamaton, makkaran mallinen ja matala.

Kumpikaan meistä ei ole sieltä arimmasta päästä, vaikka ulkoa meidät on pyydystetty. Minä arastelen vielä kosketusta, mutta käskytän ihmistä ruoka-aikaan ja pyörin jaloissa. Jännityn kosketuksesta kovasti, mutta suhinaa tai räpsimistä en ole koskaan ihmiseen kokeillut. Leikkiessä tulen ihan lähelle ja siinä tuo ihminen usein yrittää muka huomaamatta hipelöidä. Kalkkunaleikettä ja muita herkkuja syön vaikka kädestä.

Nikita on jotenkin outo, se tuntuu välittävän ihmisistä enemmän kuin laadukkaasta kissaseurasta. Nukkuu sängyssä ihmisen päällä, istuu olkapäällä, kun ihminen on sohvalla… ja voitteko kuvitella, kehrää ja puskee! Meillä on Nikitan kanssa sellainen aikuisten naisten keskinäiseen kunnioitukseen perustuva ystävyyssuhde. Mahdumme samaan tilaan, mutta meillä on myös omat juttumme.

Etsinnässä on kissankielen erinomaisesti hallitseva koti, koska me vasta opetellaan ihmisten juttuja. Minun kanssa pitäisi kuulemma rauhassa ja säännöllisesti kehittää luottamusta ja opetella koskettelua. Nikita koskettelee vähän liikaakin, se on sellainen tarvitseva kissatyyppi. Sillä on kuulemma rippeitä jostain hellyysaggressiosta; luottamusta rakentamalla ja systemaattisesti toimimalla se on kuitenkin hävinnyt melkein kokonaan.

Me ollaan totuttu laadukkaaseen ruokaan, säännölliseen aktivointiin, terassilla ulkoiluun ja pehmeissä pedeissä nukkumiseen. Näitä haluttaisiin myös jatkaa. Pienet lapset ei ole meille tuttuja. Koirien käydessä täällä tilapäiskodissa Nikita menee mörisemään niille koiraportin takaa. Että voi olla entinen koira, jos sellainen meidän kodissa asuu.

Ollaan molemmat aika hitaita tutustumaan muihin kissoihin, joten jos semmoisia on ennestään, pitää ihmisten tietää mitä tekevät. Minä, Amandine, olen meistä se hallitsevampi luonne, mutta ei tuo Nikitakaan mikään seinäruusu ole. Se tulee tilanteisiin kuin tykinkuula ja aiheuttaa kaaosta minun mukavan seesteiseen maailmaan.

Meille molemmille on tehty hammasremonttia, ja sitä voi olla jatkossakin luvassa. Nikitalla vähemmän, kun hampaita on jäljellä tasan kolme. Kova elämä on jättänyt jälkensä myös Nikitan keuhkoihin. Nikitalla on sellaista astmaattista yskää, jota hoidetaan inhalaatiolääkkeellä. Muitakin hoitomuotoja kuulemma on. Populaatiossa on aikoinaan ollut mykoplasmabakteerin aiheuttamaa flunssaa, ja jos sellaisia oireita tulee, pitää meidän molempien popsia pitkä antibioottikuuri.

Tilapäisihminen on luvannut kertoa meistä lisää, ja meitä todellakin kannattaa tulla tapaamaan!