Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet


Soittoajat viikolla 2

La 16.1. klo 17-19
Su 17.1. klo 10-12

Soittoajat viikolla 3

Ma 18.1. Ei soittoaikaa
Ti 19.1. klo 10-12
Ke 20.1. klo 17-19
To 21.1. Ei soittoaikaa
Pe 22.1. klo 10-12
La 23.1. Ei soittoaikaa
Su 24.1. klo 16-18

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Grrr-rau, minä täällä, kaunis mustavalkoinen Madame Amandine. Olen syntynyt joskus vuoden 2015 tietämillä, ja pentujakin minulla on ollut. Enempää en ole menneisyydestäni paljastanut, hymyilen vain viiksiini arvoituksellisesti.

Tilapäisihmiselläni on kuulemma sellainen tunne, että tiedän ihmisotuksista vähän enemmän kuin näin alussa paljastan. Syyskuussa 2020 minä ja kolme muksuani kuitenkin muutimme viileästä syysilmasta sisälle lämpimään.

Pentuni ovat jo isoja, enkä niiden perään enää haikaile. Täällä tilapäiskodissa olisi nuorta kissaseuraa tarjolla, mutten siitä hirveästi perusta. En kyllä pelkää tai kiusaa ketään, joten mistä sitä tietää. Joku rauhallinen ja samanhenkinen nautiskelija voisi olla kiva kaveri. Itsellisenä naisena voisin viihtyä myös ainoana kissana. Kivoja hiiruleluja ja joku, joka leikittää huiskalla, pitää omassa kodissa olla. Pieniä ihmisiä tai koiria en tarvitse elämääni.

Arvostan laadukasta, lihapitoista märkäruokaa ja raakaruokaa, niitä vaadin jatkossakin. Ja tilapäiskodin verkotettu terassi on kiva tähystyspaikka näin viileilläkin ilmoilla. Lisäksi toivoisin sinun ymmärtävän vielä vähän ujojen ja kovia kokeneiden kissarouvien sielunelämää. Minuahan saa varovasti silittää poskesta, on saanut ihan alusta saakka. Silti ihmisen lähellä oleminen jännittää.

Minun suuni oli alkuun tosi kipeä ja sieltä onkin poistettu useita hampaita. Tulevan kotini tuleekin sitoutua hammashoitooni. Suun tilanne tulisi tarkistaa seuraavan kerran loppukesästä 2021.