Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet


Soittoajat viikolla 3

La 23.1. Ei soittoaikaa
Su 24.1. klo 16-18

Soittoajat viikolla 4

Ma 25.1. Ei soittoaikaa
Ti 26.1. klo 17-19
Ke 27.1 Ei soittoaikaa
To 28.1. klo 17-19
Pe 29.1. klo 10-12
La 30.1. klo 10-12
Su 31.1. Ei soittoaikaa

Koditon kissa Koditon kissaKoditon kissa

Yo-ho, yo-ho, piraatin elämää mulle! Hei kaikki maakravut siellä, minä olen laavamerellä seilaavan pahvilaatikkolaivan kapteeni Cabengo!

Ryövään mieluiten kyniä, pyyhekumeja, pussinsulkijoita ja kaikkia muita pikkukivoja aarteita, joita saatat joskus kaivata.

Oon syntynyt noin vuonna 2018 ja olen ihan neitikissa. Joskus olen ehtinyt lapsiakin pyöräyttämään maailmaan, tuo hoitaja vakuuttaa, että enää ei tarvitse.

Minä rakastan erityisen paljon juttelua, leikkimistä, rapsutuksia, rapsuttavan käden puskemista, varpaiden jahtaamista peiton alla ja päikkäreiden ottamista hoitajan kanssa, mieluiten vatsan päällä. Olen kuitenkin alunperin ollut vähän arka noitten ihmisten kanssa ja saatan vieläkin säikähtää. En myöskään ihan aina muista olla varovainen kynsineni, toi hoitaja on joku herkkähipiäinen yksilö. Ainakin varpaistaan. Siksi en välttämättä sovi kaikista pienimpien ihmisten seuraan.

Erityisen paljon kaipaan elämääni kissakaveria. Täällä tilapäiskodissa on kaks muuta, mutta ne on kuulemma vielä karanteenissa tuommoisen läpinäkyvän seinän takana. Minun oma ehtoni on siis, että uudessa kodissani mulle pitää löytyä kissakaveri. Ehkä jopa poikakaveri? Pitäähän kapteenilla olla sellainen heila.

Tuo hoitaja käski kirjoittaa, että toinen erityisvaatimus minulle on ruokavalio. Minulla menee vatsa tosi helposti sekaisin, joten tällä hetkellä syön Kattovitin Gastroa (ankkaa tai kalkkunaa märkänä), toisen merkin heppakin sopii ihan hyvin. Minusta on kyllä vähän tylsä syödä aina sitä samaa, niin toi hoitaja höystää ruokani usein mm. kanafileillä, merkkejähän niissä on runsaasti.

Mut jos kaipaat elämääsi tälläistä simpsakkaa merirosvoa ja kaikki muut ehdot täyttyvät, niin otappa pikaisesti yhteyttä noihin yhdistyksen ihmisiin, mä olisin jo niin valmis uusiin seikkailuihin!

Katso vielä videoita minusta!