Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet


Soittoajat viikolla 3

La 23.1. Ei soittoaikaa
Su 24.1. klo 16-18

Soittoajat viikolla 4

Ma 25.1. Ei soittoaikaa
Ti 26.1. klo 17-19
Ke 27.1 Ei soittoaikaa
To 28.1. klo 17-19
Pe 29.1. klo 10-12
La 30.1. klo 10-12
Su 31.1. Ei soittoaikaa

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Moikka! Olemme Rommi ja Gin, komeat kollipojat etsimässä yhteistä kotia.

Tarkka ikämme ei ole tiedossa, mutta olemme nuoria aikuisia kissoja; ehkä vain noin 1-vuotiaita, mutta voimme olla jopa 4–5-vuotiaita.

Rommi: Parasta maailmassa on ehdottomasti silitykset! Alkuun nuo ihmiset vähän pelottivat, mutta päästyäni silitysten makuun huomasin, että ihan kivojahan nuo ihmiset ovat, ja näenkin jokaisen ihmisen potentiaalisena silittäjänä/rapsuttajana. Tykkään leikkiä itsekseni sekä pikkuveljeni Ginin kanssa, mutta tuo tilapäiskoti-ihminen väittää, ettei kanssani voi leikkiä, koska olen mieluummin siliteltävänä. Kuka sitä nyt lelun perässä juoksisi, kun on silityksiä tarjolla!

Gin: Olen vielä ujo punainen kissaherra. Minulle parasta maailmassa on ehdottomasti ruoka! Ihmisistä en hirveästi vielä välitä, mutta annan vähän silitellä ruoka-aikaan. Ruoka-ajoista vielä paremman tekee se, että isoveljeni Rommi on mieluummin siliteltävänä kuin syömässä, ja teenkin parhaani tyhjentääkseni myös hänen kuppinsa. Eihän sitä nyt sovi hukkaan heittää! Tykkään leikkiä itsekseni sekä isoveljeni Rommin kanssa, mutta koska ihmiset ovat vielä melko pelottavia, niin pysyn niistä mieluummin kauempana – paitsi jos on ruokaa tarjolla!

Lapsiin ja koiriin emme ole koskaan törmänneet, emmekä oikein tiedä mitä niistä tuumaisimme. Muihin kissoihin olemme tottuneet, ja kissakaverit saisivat olla mieluiten suht rauhallisia ja kilttejä.

Olemme lähtöisin kissapopulaatiosta, jossa on todettu osalla kissoista HCM (hypertrofinen kardiomyopatia) eli sydänsairaus, jonka seurauksena sydänlihas paksuuntuu. Siitä voi joskus seurata sydämen vajaatoimintaa. Meidänkin sydämemme on tutkittu ultraäänellä syksyllä 2020. Rommin sydän todettiin tutkimuksessa normaaliksi. Ginin sydämessä todettiin muutoksia, jotka voivat enteillä kardiomyopatian kehittymistä. Näiden seikkojen vuoksi me molemmat tarvitsemme seurantaa, ja Gin tarvitsee uuden sydämen ultraäänitutkimuksen alkuvuodesta 2021. Tämä uuden omistajamme pitää muistaa, ja sitoutua siihen ja mahdolliseen hoitoon loppuelämäksemme.