Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet


Soittoajat viikolla 3

La 23.1. Ei soittoaikaa
Su 24.1. klo 16-18

Soittoajat viikolla 4

Ma 25.1. Ei soittoaikaa
Ti 26.1. klo 17-19
Ke 27.1 Ei soittoaikaa
To 28.1. klo 17-19
Pe 29.1. klo 10-12
La 30.1. klo 10-12
Su 31.1. Ei soittoaikaa

Koditon kissa Koditon kissa

Emme ota toistaiseksi enempää kyselyitä näistä pennuista, tutustuthan muihin kotia etsiviin, kiitos! Miäwss! Mitä kuuluu? Mä olen Gustav, ja kuten mutkin, mun veli on nimetty hurjien viikinkien mukaan Knutiksi. Me pojat rakastetaan seikkailuja ja uusien asioiden valloittamista!

Synnyttiin meidän tilapäiskotiin pieninä ylläreinä syksyllä 2020, ja ollaan oltu mamman hellässä huomassa nyt niin kauan, että alkais olla aika löytää se ihka oma manner jota hallita.

Ei olla sitten kyllä mitään kauhean rauhallista sakkia. Jaksetaan olla paikallaan vaan nukkuessa, mutta muuten on kyllä koko ajan asioita tehtävänä ja puuhattavana. Minä varsinkin juoksen itseni ihan läkähdyksiin lelujen perässä. Tuo mun veljeni Knut on taas kunnostautunut sisustajana, ja se tykkää nakella ihmisen asioita öisin alas hyllyiltä. Koriste-esineet kantsii siis suosiolla nostaa meidän ulottumattomiin tai varastoon odottamaan rauhallisempia päiviä...

Ollaan pienestä pitäen oltu ihmisen lähellä, ja joskus muistetaankin, että ihmiseltä saa semmoisia kivoja rapsutuksia, mutta meillä on kyllä niin kova kiire aina, ettei oikein ehditä rapsuteltavaksi. Ruokakupilla maltetaan yleensä vähän rauhassa syöpötellä ja silloin kyllä kovasti tykätään, jos vaikka palvelija silittelee.

Jos etsit aktiivista ja rohkeaa kissakaksikkoa, me ollaan varmasti sun juttu. Mutta ennen kuin soitat meistä, niin mieti itseksesi, kestätkö yölliset "mikähän tuo oli" -kolahdukset, järsityt lampunjohdot ja lattialle revityt kirjekuoret, sillä me keksitään kyllä tekemistä, jos sitä meille ei tarjota! Jatkossa varmasti kun kasvetaan murkkuikäisiksi aktivoinnin tarve vaan kasvaa. Voitais tykätä kyllä aktivointipeleistä tai vaikka temppukoulutuksesta.

Me lähdetään vain kaksikkona uuteen kotiin, ja siellä voi vastassa olla vaikka kissoja tai koiria – kunhan niillä on hermot kunnossa, sillä mehän leikitään kaikkien kanssa tasapuolisesti. Lapsista meillä ei ole kokemusta, mutta jos he osaavat kunnioittaa kissan omaa tilaa ja tahtoa, voidaan asiasta varmasti neuvotella.

Jos me kuulostettiin sun tyypeiltä, niin soitellaan!