Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet


Soittoajat viikolla 2

La 16.1. klo 17-19
Su 17.1. klo 10-12

Soittoajat viikolla 3

Ma 18.1. Ei soittoaikaa
Ti 19.1. klo 10-12
Ke 20.1. klo 17-19
To 21.1. Ei soittoaikaa
Pe 22.1. klo 10-12
La 23.1. Ei soittoaikaa
Su 24.1. klo 16-18

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Moro! Me olemme puolivuotiaat veljekset Kopa ja Xavi, ja etsimme yhteistä loppuelämän kotia. Olemme kesyyntyneet parin kuukauden aikana niin, että meitä saa silittää ja ottaa syliin, mutta kunnon kehräykset saat kuulla vasta sitten, kun saamme nuolla sormestasi voita tai muuta herkkua.

Ruoka onkin yksi lempiasioistamme. Olemme täällä tilapäiskodissa tottuneet syömään lihapitoista teollista märkäruokaa ja raakaa lihaa. Esim. kissan pakastelihapullia järsisimme jo ihan jäisinäkin, niin hyviä ne mielestämme ovat. Kanansydämet ovat toinen mahtiherkku. Mutta kaikki ruoka on maistunut meille hyvin, koska meillä on usein nälkä, kun energiaa kuluu leikkiessä ja ruoan päälle nukumme tietysti pitkät päiväunet .

Synnyimme molemmat ilman häntää, minkä vuoksi ruumiinrakenteemme on hieman tavanomaisesta poikkeava: olemme hyvin jänteviä ja takajalkamme ovat vahvat ja voimakkaat niin kuin ilveksellä. Olemme tosi ketteriä ja taitavia kiipeilijöitä ja juoksemme tosi lujaa. Koska tykkäämme kilpajuoksuista ja kiipeilystä, toivoisimme, että uudessa kodissamme meille olisi riittävästi tilaa ja mahdollisuuksia harrastaa näitä aktiviteetteja. Tykkäämme myös kaikista huiskaleikeistä, palloista, hiirulaisista ja tunnelileikeistä. Päivittäiset painikisat kuuluvat myös leikkeihimme.

Olemme tottuneet toisiin kissoihin, mutta koiria tai ihan pieniä lapsia emme ole tavanneet. Olemme kilttejä poikia, emmekä pure emmekä raavi, joten vähän isompien lasten kanssa voisimme kyllä tulla toimeen. Xavi on meistä vähän tulisieluisempi ja nopeampi liikkeissään, Kopa taas hiukan harkitsevaisempi, mutta muuten olemme kyllä luonteeltamme aika samanlaiset kiltit ja energiset pikkupojat.

Täällä me olemme jo lähtökuopissa odottamassa tietoa omasta loppuelämän kodista. Olisiko se sinun luonasi?