Kissat

Interested in adopting a cat? See information in English below

 

Ajankohtaista: Kissojen adoptiotoimintaa jatketaan viikolla 14 erityisin varotoimin

Koronatilanne jatkuu vaikeana Pirkanmaalla ja monilla muilla alueilla Suomessa. Noudatamme erityistä varovaisuutta kissojen adoptiotoiminnassa!

Koska toisilleen vieraiden ihmisten kohtuullisen pitkäkestoisia tapaamisia sisätiloissa (joita kissojen tutustumiskäynnit lähes poikkeuksetta ovat) voidaan pitää jossain määrin riskialttiina tilanteina koronaviruksen leviämisen suhteen, pyydämme kissojen adoptoinnista kiinnostuneita harkitsemaan vielä toisenkin kerran, onko oikea ajankohta kissan adoptiolle juuri nyt, vai voisiko sitä lykätä turvallisempaan ajankohtaan.

Edellytämme vastuullista käytöstä sekä kissoihin tutustujilta että tilapäiskodeiltamme: Tutustumiskäyntejä ei saa missään tapauksessa toteuttaa, jos kellään tapaamiseen osallistujalla on mitä tahansa tarttuvan taudin oireita, tai epäilys tai tieto altistumisesta koronavirustartunnalle. Vierailijoilta edellytämme kasvomaskin käyttöä, ja kaikilta tapaamiseen osallistuvilta hyvää käsihygieniaa ja turvavälin pitoa.

Tällä hetkellä emme valitettavasti voi vastaanottaa vierailijoita Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueelta tai Varsinais-Suomesta!


Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Soittoajat viikko 14

Su 11.4. klo 17-19

Soittoajat viikko 15

Ke 14.4. klo 10-12
To 15.4. klo 17-19
La 17.4. klo 10-12


Cats

Where do homeless cats come from?

PESU ry helps cats that come from various circumstances. Many of the cats looking for a home come from populations, which means that they have not experienced human care at any point in their life. Some of our cats are ordinary pet cats that their previous owner has for some reason been forced to give away. PESU does not directly accept animals that have been found, but sometimes we assist animal shelters in the follow-up treatment of cats and in finding them a new home. A small portion of our cats come through official veterinarians as animal welfare cases.

What is an adoption fee for a cat and what does it cover?

The adoption fee for a cat is 160 euros. If you adopt two cats from the same foster home, the adoption fee is 280 euros.

All cats up for adoption have been vaccinated at least once, chipped, spayed/neutered, dewormed and tested for FIV and FeLV. Their acute ailments have been treated. If the cat needs treatment or has a long-term illness (e.g. feline immunodeficiency FIV) or symptoms, we will explain this in the description or during a visit. Please note that the cat may have underlying diseases unbeknownst to us, which we will not be able to inform you of. The treatment of these diseases and the costs are the sole responsibility of the new owner.

If it has been impossible to spay/neuter a kitten before it is adopted into a new home, we will issue a payment commitment for neutering. This is a document that obligates the new owner to take the kitten to be neutered at PESU's partner veterinary clinic in Pirkanmaa within three months of adoption. Kittens are not offered for adoption before they are 14 weeks old. Please note that kittens can almost never be adopted to be the sole cat in a home and they almost always require a cat companion in the same home.

Are you interested in a cat introduced on our page? What to do?

Read the cat's description carefully. Do you think it seems like a suitable cat for the home that you offer? Please consider the cat's special needs: if the description states, for example, that the cat needs a cat companion, it cannot be adopted to be the sole cat in a home. If you conclude that, according to the description, you could offer a great home for the cat, call us during the times when we are available at +358 45 657 2148, so we can discuss the matter further. Please do not send a text message or an email but instead call us. Before calling us, please read the adoption contract and consider whether you are willing to commit to everything mentioned in it. Consider also whether you are able to visit the cat's foster home in Pirkanmaa.

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Miau! Olen arviolta 2015–2017 syntynyt komea kissaherra. Etsin rauhallista kotia ja mukavaa kissakaveria.

Entisessä elämässäni olin populaatiokissa, mutta minusta on kuoriutumassa varsinainen kotikissa. Tilapäiskodissa minulla on ollut seuraa pitämässä reilu puolivuotias pentu, jonka menoa olen monesti kummastellut. Olen uskaltautunut jopa tuon ihmisen lähelle, kun kisskaveri siinä lähellä aina kyöhnää. Viihdyin ennen suurimman osan ajasta tarkkailemassa tilapäiskotitädin sängyn alusta, mutta nykyään viihdyn asunnossa siellä missä muutkin ovat. Vieläkin kavahdan kovia ja äkillisiä ääniä, mutta luotan ihmisiin jo sen verran, että uskallan olla lähellä, ja olen mielelläni ajoittain mukana arjen puuhissa.

Herkkuja haen tutun ihmisen kädestä. Kavahdan vielä suurimmalta osin kosketusta, mutta ruokakupilla minua voi silittää, ja joskus nameja antaessakin. Olenpa jopa antanut pariin otteeseen ihmisen silittää minua sohvalla ollessani, kehräten ja nautiskellen. Siihen pisteeseen päästäkseen on vaadittu aikaa, kärsivällisyyttä ja oman tilan antamista.

Aamuisin, jos tilapäiskodin ihminen on nukkunut liian pitkään, saatan tulla ruokakupin luo pyytämään ruokaa kissakaverini rohkaisemana. Luottamusta kanssani voi rakentaa yhteisillä leikkihetkillä ja herkuilla, kunhan ensin uskallan tehdä ensimmäisen askeleen lähestyessäni sinua. Kesyyntyminen jatkuu uudessa kodissa, ja täällä tilapäiskodissani olenkin tullut ihan vauhdilla ulos kuorestani. Vieraisiin ihmisiin suhtaudun ajan kanssa luottavaisemmin.

Uuteen kotiin tarvitsen rohkaisevan kissakaverin. Ei olisi pahitteeksi, mikäli kissakaveri olisi myös vähän rauhallisempi tapaus. Tykkään kuitenkin myös leikkiä välillä ja nautin yhteisistä pesuhetkistä. Pinkiponki-pallot ovat ihan parhaita keksintöjä ikinä. Toivottavasti ymmärrät, että toisilleen vieraita kissoja tutustuttaessa aikaa saattaa vierähtää, eikä siinä kannata hätäillä. Toivon myös, että olet valmis tutustumaan ujon kissan sielunelämään.

Ihanteellisessa kodissa saisin rauhallisen ympäristön lisäksi turvapaikkoja, mihin vetäytyä aina kun siltä tuntuu. En luultavasti sopeutuisi elämään pienten lasten kanssa, mutta vanhemmat lapset saattavat mennä, mikäli ymmärtävät antaa tarpeeksi tilaa.

Minulla on ihottumani perusteella ruoka-aineallergiaa, joten täällä tilapäiskodissani olen saanut viljatonta ja sokeritonta ruokaa.

Mikäli voisit olla se ihminen, joka auttaa minua rakentamaan vielä lisää luottamusta ihmisiin, ota yhteyttä tuohon tilapäiskotitätiin, hän kertoo minusta mielellään lisää!

Video minusta nautiskelemassa: