Kissat

Interested in adopting a cat? See information in English below

 

Ajankohtaista: Kissojen adoptiotoimintaa jatketaan viikolla 14 erityisin varotoimin

Koronatilanne jatkuu vaikeana Pirkanmaalla ja monilla muilla alueilla Suomessa. Noudatamme erityistä varovaisuutta kissojen adoptiotoiminnassa!

Koska toisilleen vieraiden ihmisten kohtuullisen pitkäkestoisia tapaamisia sisätiloissa (joita kissojen tutustumiskäynnit lähes poikkeuksetta ovat) voidaan pitää jossain määrin riskialttiina tilanteina koronaviruksen leviämisen suhteen, pyydämme kissojen adoptoinnista kiinnostuneita harkitsemaan vielä toisenkin kerran, onko oikea ajankohta kissan adoptiolle juuri nyt, vai voisiko sitä lykätä turvallisempaan ajankohtaan.

Edellytämme vastuullista käytöstä sekä kissoihin tutustujilta että tilapäiskodeiltamme: Tutustumiskäyntejä ei saa missään tapauksessa toteuttaa, jos kellään tapaamiseen osallistujalla on mitä tahansa tarttuvan taudin oireita, tai epäilys tai tieto altistumisesta koronavirustartunnalle. Vierailijoilta edellytämme kasvomaskin käyttöä, ja kaikilta tapaamiseen osallistuvilta hyvää käsihygieniaa ja turvavälin pitoa.

Tällä hetkellä emme valitettavasti voi vastaanottaa vierailijoita Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueelta tai Varsinais-Suomesta!


Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Soittoajat viikko 14

Su 11.4. klo 17-19

Soittoajat viikko 15

Ke 14.4. klo 10-12
To 15.4. klo 17-19
La 17.4. klo 10-12


Cats

Where do homeless cats come from?

PESU ry helps cats that come from various circumstances. Many of the cats looking for a home come from populations, which means that they have not experienced human care at any point in their life. Some of our cats are ordinary pet cats that their previous owner has for some reason been forced to give away. PESU does not directly accept animals that have been found, but sometimes we assist animal shelters in the follow-up treatment of cats and in finding them a new home. A small portion of our cats come through official veterinarians as animal welfare cases.

What is an adoption fee for a cat and what does it cover?

The adoption fee for a cat is 160 euros. If you adopt two cats from the same foster home, the adoption fee is 280 euros.

All cats up for adoption have been vaccinated at least once, chipped, spayed/neutered, dewormed and tested for FIV and FeLV. Their acute ailments have been treated. If the cat needs treatment or has a long-term illness (e.g. feline immunodeficiency FIV) or symptoms, we will explain this in the description or during a visit. Please note that the cat may have underlying diseases unbeknownst to us, which we will not be able to inform you of. The treatment of these diseases and the costs are the sole responsibility of the new owner.

If it has been impossible to spay/neuter a kitten before it is adopted into a new home, we will issue a payment commitment for neutering. This is a document that obligates the new owner to take the kitten to be neutered at PESU's partner veterinary clinic in Pirkanmaa within three months of adoption. Kittens are not offered for adoption before they are 14 weeks old. Please note that kittens can almost never be adopted to be the sole cat in a home and they almost always require a cat companion in the same home.

Are you interested in a cat introduced on our page? What to do?

Read the cat's description carefully. Do you think it seems like a suitable cat for the home that you offer? Please consider the cat's special needs: if the description states, for example, that the cat needs a cat companion, it cannot be adopted to be the sole cat in a home. If you conclude that, according to the description, you could offer a great home for the cat, call us during the times when we are available at +358 45 657 2148, so we can discuss the matter further. Please do not send a text message or an email but instead call us. Before calling us, please read the adoption contract and consider whether you are willing to commit to everything mentioned in it. Consider also whether you are able to visit the cat's foster home in Pirkanmaa.

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Maurr! Olen Pauli, hurmaava herttainen ja rauhaa rakastava kissaherra. Ikää minulle on kertynyt noin 11 vuotta.

Haen itselleni luotettavaa ihmisystävää pötköttelyseuraksi sekä rauhallista, rakastavaa loppuelämän kotia, jossa saan nauttia rentoutumisesta, herkullisesta ruuasta ja rapsutuksista! Tehtävään kuuluu tietysti myös terveydestäni huolehtiminen.

Olen hienotunteinen ja täysin sisäsiisti herrasmies, ja kuuntelen ja aistin tarkasti mitä ympärilläni tapahtuu. Antamalla aikaa ja tilaa voit ansaita luottamukseni jo päivässä tai parissa, ja sen jälkeen tulenkin itse kohteliaasti kysymään hellyyttä.

Luonteeltani olen hyväntahtoinen ja hellä. Rakastan omaa kissa-aikaa, mutta kun olen tarpeeksi levännyt, venyttelen tassuni ja kysyn luvan lautasmaisilla silmilläni ja tulen tervehtimään puskemalla jalkoihin. Olen hurmannut tilapäiskotini hyppäämällä viereen ja kääriytymällä kerälle syliin ja puskemalla hellästi otsallani. Sulatan sydämet piilottamalla pääni söpösti vaikka kainaloon. Sähäkkyyttä ei tarvitse pelätä, kunhan sinulla on sentään vähäsen pelisilmää. Älä siis ihan yhtäkkiä lähde sörkkimään nopeilla liikkeillä tai tuo ainakaan imuria liian lähelle.

Yhtäkkiset äänet ja uudet ihmiset pelottavat minua alkuun, sillä elämäni on nyt ihan uudenlaista ja jännittävää. Tällöin tykkään sujahtaa turvalliseen piiloon vaikka sängyn alle keräämään rohkeutta. Sopiihan se sinulle että tutustutaan rauhassa? Annan kyllä nostaa syliin ja kehrään sitten kun se vain minulle sopii.

En siis oikein tykkää liiasta menosta ja meiningistä, joten en sopeudu koiratalouteen tai halua jakaa kotia pikkulasten kanssa. Tässä vaiheessa elämää tarvitsen mukavan rauhallisen kodin, enkä oikein tiedä mitä mieltä olisin kissakaverista. En ainakaan jaksa liian energistä tai tunkeilevaa kissaa, vaan varmaan vetäytyisin yksin piiloon. Mahdollisen kissankaverin pitäisi ehdottomasti olla joku rento, rauhallinen ja FIV-positiivinen. Mutta viihdyn varmaan parhaiten ihan omassa valtakunnassani, enkä välitä laajentaa sitä: vaikka joskus ulkoilu olikin mieleeni, nautin nykyään lämpimistä sisätiloista. Tilapäiskodin parveke jopa vähän pelottaa, ties mitä rekkoja siellä kulkee vierestä!

Eläinlääkäri kehui minua oikein komeaksi, olenhan aika hyvin säilynyt herra! Samalla myös huomattiin että, olen FIV-positiivinen, ja että munuaisarvoni olivat hiukan koholla, eli vointiani on hyvä vähän seurailla ja käyttää verikokeissa, jotta tilannetta voidaan seurata. Tähän asti se ei ole menoani haitannut. Ruokavaliooni kuuluu laadukas varhaisvaiheen munuaisruoka, jolla pysyn terveenä ja vetreänä loppuikäni. Huomioithan siis, että edellytän tämän ruokavalion jatkamista myös tulevaisuuden kodiltani, vakuutan että se on helppoa! Arvostan myös silloin tällöin laadukasta ja viljatonta lihapitoista märkäruokaa, sillä se vahvistaa lihaksiani.

Minulla on upea oranssi turkki, valtava karvismainen pää, tassut kuin leijonalla sekä hellyyttävät pyöreät silmät. Joskus jutustelen hassusti aivan pienellä hennolla äänellä. Olisiko sinun kainalossasi tilaa pehmoiselle ja leppoiselle kissakaverille?

Katso vielä videoni: