Kissat

Interested in adopting a cat? See information in English below


Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Soittoajat viikko 4

La 28.1. klo 17 - 19 – soitathan numeroon / please call 046 581 3422

Soittoajat viikko 5

Ti 31.1. klo 17.30 - 19 – soitathan numeroon / please call 045 657 2148
Pe 3.2. klo 10.30 - 12 – soitathan numeroon / please call 046 581 2937


Cats

Where do homeless cats come from?

PESU ry helps cats that come from various circumstances. Many of the cats looking for a home come from populations, which means that they have not experienced human care at any point in their life. Some of our cats are ordinary pet cats that their previous owner has for some reason been forced to give away. PESU does not directly accept animals that have been found, but sometimes we assist animal shelters in the follow-up treatment of cats and in finding them a new home. A small portion of our cats come through official veterinarians as animal welfare cases.

What is an adoption fee for a cat and what does it cover?

The adoption fee for a cat is 160 euros. If you adopt two cats from the same foster home, the adoption fee is 280 euros.

All cats up for adoption have been vaccinated at least once, chipped, spayed/neutered, dewormed and tested for FIV and FeLV. Their acute ailments have been treated. If the cat needs treatment or has a long-term illness (e.g. feline immunodeficiency FIV) or symptoms, we will explain this in the description or during a visit. Please note that the cat may have underlying diseases unbeknownst to us, which we will not be able to inform you of. The treatment of these diseases and the costs are the sole responsibility of the new owner.

If it has been impossible to spay/neuter a kitten before it is adopted into a new home, we will issue a payment commitment for neutering. This is a document that obligates the new owner to take the kitten to be neutered at PESU's partner veterinary clinic in Pirkanmaa within three months of adoption. Kittens are not offered for adoption before they are 14 weeks old. Please note that kittens can almost never be adopted to be the sole cat in a home and they almost always require a cat companion in the same home.

Are you interested in a cat introduced on our page? What to do?

Read the cat's description carefully. Do you think it seems like a suitable cat for the home that you offer? Please consider the cat's special needs: if the description states, for example, that the cat needs a cat companion, it cannot be adopted to be the sole cat in a home. If you conclude that, according to the description, you could offer a great home for the cat, call us during the times when we are available, so we can discuss the matter further. Please do not send a text message or an email but instead call us. Before calling us, please read the adoption contract and consider whether you are willing to commit to everything mentioned in it. Consider also whether you are able to visit the cat's foster home in Pirkanmaa.

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Viu, vou ja mou! Me ollaan kotia etsiviä kissoja, joille on annettu nimet Ankkalinnan sukupuusta.

Olen Hepsu-poika (Mummo Ankan miehen kaima) ja aika innokas leikkimään. Tuo kaverini on Hortensia (sai nimensä Roopen siskon mukaan). Luottotohtorimme arvioi, että olemme 3–5-vuotiaita, mutta kuka tietää!

Me ollaan aika ujoja kissoja. Olemme kotoisin jostain populaatiosta, ja siksi emme ole oikein tottuneet vielä ihmisiin ja heidän omituisiin tapoihinsa. Kosketus on meille vielä vieras asia, mutta olen jo muutaman kerran antanut rapsuttaa päätäni.

Varsinkin minä Hepsu tykkään leikkiä kaikilla leluilla. Erikoisesti innostun laserosoittimesta ja palloradasta. Tykkään juosta ja riehua, mutta tuo Hortensia ei oikein innostu samoista asioista. Pallorata on yhteinen kiva, sitä rämpytämme yhdessä. Me molemmat pidämme kovin paljon ikkunasta kyttäämisestä. Yksin tai yhdessä. Sieltä näkyy kaikkea kivaa kuten oravia ja lintuja ja joskus jotain pikkuötököitä. Ihmisetkin liikkuu ikkunan takana ja silloin niitä ei tarvitse arastella. On tosi kiva laittaa tassunjälkiä ikkunaan ja nenänjälkiä myös. Tosin tuo hoitaja väittää, että se ei ole kivaa. No, ihmiset on niin omituisia.

Minulla on yksi harrastus jota Hortensia ei ymmärrä. Rakastan tiputtaa pöydiltä tavaroita. Kaikki alle kilon tavarat on kiva tiputtaa ja sitten piilottaa huusholliin. Ja mattojen laitto rullalle tai mutkalle on myös tosi kivaa. Toki ymmärrät aktiivisen kissan touhut!  Me tykätään nukkua kivoissa paikoissa kuten pesuvati, pesukone, pahvilaatikko, kenkäkaappi tms. Olemme hyviä nukkumaan. Aamulla pidämme kohellustuokion ja sitten lepäilemme melkein koko päivän. Iltasella leikimme ja juoksentelemme ennen kuin menemme nukkumaan.

Hortensia on ujompi tai sitten tykkää vain olla itsekseen. Mutta on se yhtä kiinnostunut ilta-nameista kuin minäkin. Me juostaan aina sänkyyn odottamaan tuon ihmisen maata menoa ja sitten saadaan namit siinä vieressä. Ollaan mietitty tuon Hortensian kanssa, että voisimme ihan hyvin muuttaa yhteiseen kotiin. Varsinkin jos saamme olla ja elää omaan tahtiimme. Toisaalta haluaisin kovasti oikein kunnon riehukaverin. Eli vaihtoehtoina olisi minulle kiva kaveri, joka tykkää riehua. Hortensia kaipaa ehkä enemmän rauhallista kotia, jossa saa elää siten kuin itse haluaa. Emme ole tottuneet koiriin tai lapsiin.

Meillä molemmilla oli aika isoja ongelmia hampaiden kanssa. Nyt ne on onneksi hoidettu, mutta tohtori suositteli, että kerran vuodessa olisi hyvä tarkastaa suu ja korvat. Sehän onnistuu ihan helposti rokotuksen yhteydessä. Varmuuden vuoksi vielä: minä olen tuo musta-valkoinen herrasmies ja Hortensia on oranssi neito. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja tule käymään niin katsotaan löydetäänkö yhteinen sävel.