Kissat

Interested in adopting a cat? See information in English below


Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa (31.5.2023 asti) / 180 euroa (1.6.2023 alkaen). Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa (31.5.2023 asti) / 300 euroa (1.6.2023 asti).

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Soittoajat viikko 22

Ke 31.5. klo 17 - 18.30 – soitathan numeroon / please call 046 581 3588
Pe 2.6. klo 10 - 11.30 – soitathan numeroon / please call 046 581 2937


Cats

Where do homeless cats come from?

PESU ry helps cats that come from various circumstances. Many of the cats looking for a home come from populations, which means that they have not experienced human care at any point in their life. Some of our cats are ordinary pet cats that their previous owner has for some reason been forced to give away. PESU does not directly accept animals that have been found, but sometimes we assist animal shelters in the follow-up treatment of cats and in finding them a new home. A small portion of our cats come through official veterinarians as animal welfare cases.

What is an adoption fee for a cat and what does it cover?

The adoption fee for a cat is 160 euros (until 31 May 2023) / 180 euros (from 1 June 2023). If you adopt two cats from the same foster home, the adoption fee is 280 euros (until 31 May 2023) / 300 euros (from 1 June 2023).

All cats up for adoption have been vaccinated at least once, chipped, spayed/neutered, dewormed and tested for FIV and FeLV. Their acute ailments have been treated. If the cat needs treatment or has a long-term illness (e.g. feline immunodeficiency FIV) or symptoms, we will explain this in the description or during a visit. Please note that the cat may have underlying diseases unbeknownst to us, which we will not be able to inform you of. The treatment of these diseases and the costs are the sole responsibility of the new owner.

If it has been impossible to spay/neuter a kitten before it is adopted into a new home, we will issue a payment commitment for neutering. This is a document that obligates the new owner to take the kitten to be neutered at PESU's partner veterinary clinic in Pirkanmaa within three months of adoption. Kittens are not offered for adoption before they are 14 weeks old. Please note that kittens can almost never be adopted to be the sole cat in a home and they almost always require a cat companion in the same home.

Are you interested in a cat introduced on our page? What to do?

Read the cat's description carefully. Do you think it seems like a suitable cat for the home that you offer? Please consider the cat's special needs: if the description states, for example, that the cat needs a cat companion, it cannot be adopted to be the sole cat in a home. If you conclude that, according to the description, you could offer a great home for the cat, call us during the times when we are available, so we can discuss the matter further. Please do not send a text message or an email but instead call us. Before calling us, please read the adoption contract and consider whether you are willing to commit to everything mentioned in it. Consider also whether you are able to visit the cat's foster home in Pirkanmaa.

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

VARATTU. Hei! Olemme Sitruuna ja Murskis-Mamma, ja etsimme kotia yhdessä tai erikseen.

Minä Sitruuna olen oranssiraidallinen ja noin 2017 syntynyt pieni tyttökissa. Oranssit ovat kuulemma yleensä aina poikia, ja siksi olen vähän erikoinen. Minulla on suuret vihreät silmät ja näytän ehkä vähän ketulta. Olen peräisin isosta kissapopulaatiosta ja siksi olenkin tottunut enemmän kissoihin kuin ihmisiin. Ihmiset jännittävät minua vielä, vaikka olen ollut ihmisten luona jo jonkin aikaa. Tulen kyllä uteliaasti haistamaan kättäsi ja olen jo oppinut pitämään rapsutuksista ja silloin kehrään sinulle tosi lujaa. Syliin minua ei saa vielä ottaa, mutta ehkä sekin päivä vielä joskus koittaa. Yöllä saatan jopa tulla salaa viereesi nukkumaan ja olla vieressäsi samalla sohvalla, kunhan et tule liian lähelle ja ilman lupaani.

Toisista kissoista minä pidän. Nukun ja viihdyn toisten kissojen lähellä ja vieressä, joten tulevassa kodissani tulisi olla minulle kaveri, ja jos minulta kysytään, niin mieluiten oranssi kolli. Nykyisessä kodissani paras kaverini onkin oranssi poika, jota seuraan melkein joka paikkaan, ehkä olen vähän ihastunutkin. En kuitenkaan halua kaverikseni ketään äkäistä tyyppiä, vaan sellaisen kiltin ja rauhallisen kissakaverin, joka sitten jaksaa antaa minulle tilaa ja aikaa sopeutua uuteen kotiin hitaasti ja rauhassa.

Uuteen kotiin kanssani voisi muuttaa täällä samassa tilapäiskodissa oleva Murskis-Mamma. Luonteeltani olen seurailija, syön herkkujakin vasta kun muut ovat saaneet ensin. Mutta kissojen herkkutahna on niin hyvää, että sen nuolen vaikka sormista! Olen tottunut vähän vanhempiin lapsiin ja olen hieman varovainen menon ja metelin ympärillä. Muista eläimistä minulla ei ole kokemusta.

Terveyteni suhteen kaipaan tulevalta kodiltani sitoutumista. Olen lähtöisin kissapopulaatiosta, jossa on todettu osalla kissoista HCM (hypertrofinen kardiomyopatia) eli sydänsairaus, jonka seurauksena sydänlihas paksuuntuu. Siitä voi joskus seurata sydämen vajaatoimintaa. Minunkin sydämeni on kuvattu ultraäänellä syksyllä 2020, ja silloin siinä todettiin pieni reikä sydämen kammion väliseinässä. Sydämeni kuvattiin myöhemmin uudelleen, ja lääkäri onneksi kertoi, että reikää ei enää ole ja että mitään seurantoja ei enää tarvita. Tämä on kuitenkin uuden omistajani hyvä tietää ja sitoutua mahdolliseen hoitoon myöhemmin, jos minulle jotain oireita myöhemmin tulee.

Minut, Murskis-Mamma löydettiin syksyllä -21 pentujeni kanssa hylätystä talosta. Olen harmaa ja noin 2018 syntynyt raamikas tyttökissa. En ollut tottunut ihmisiin ollenkaan tullessani tänne tilapäiskotiin, mutta ajan kanssa hitaasti olen uskaltautunut pois murisemasta kiukaan takaa ja olen alkanut nauttia sohvalla makoilusta ja herkuista.

Ihmiset täällä sanovat minua nautiskelevaksi seurakissaksi, koska osaan olla aina paikalla ja läsnä. Kotikissan elämä on minusta mukavaa, koska olen oppinut täällä myös kehräämään ja pyyhkimään ja kerjäämään ruokaa. Minua ei saa vielä koskea ja jännitän vielä uusia ihmisiä, mutta tuttujen kanssa voi olla jo rennommin. Jos minua yrittää koskea salaa, saatan luulla sitä saalistamisleikiksi ja huitaisen tassulla tai kynnellä. Ihmiset sanovat, että minun mielestäni koskettaminen ei ole minun arvolleni sopivaa, ainakaan tyrmistyneestä ilmeestäni päätellen.

Uudelta kodilta toivon kärsivällisyyttä ja aikaa sekä ymmärrystä siihen, ettei minusta välttämättä koskaan tule sylikissaa, mutta älykästä seuraa, haastetta ja hyvän kuuntelijan minun varmasti saa. Aikuiseksi kissaksi olen hyvin leikkisä ja olen heti paikalla, jos on tarjolla leikkiä tai herkkuja. Jaksan varmasti leikkiä pidempään kuin leikittäjäni, välillä minun täytyy järjestää itse itselleni tekemistä kantamalla leluja ja tavaroita suussani paikasta toiseen. Toisten kissojen suhteen olen hyvin sopeutuvainen, mutta uudesta kodista toivon löytäväni yhdessä makoilua arvostavan kaverin, tai mielelläni lähtisin yhdessä Sitruunan kanssa yhteiseen kotiin, jossa ei ole vielä muita kissoja.