Kissat

Interested in adopting a cat? See information in English below


Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Soittoajat viikko 48

Pe 2.12. klo 17 - 19 – soitathan numeroon / please call 045 657 2148

Soittoajat viikko 49

Ma 5.12. klo 10 - 11.30 – soitathan numeroon / please call 046 581 3237
Pe 9.12. klo 17 - 18.30 – soitathan numeroon / please call 046 581 2607


Cats

Where do homeless cats come from?

PESU ry helps cats that come from various circumstances. Many of the cats looking for a home come from populations, which means that they have not experienced human care at any point in their life. Some of our cats are ordinary pet cats that their previous owner has for some reason been forced to give away. PESU does not directly accept animals that have been found, but sometimes we assist animal shelters in the follow-up treatment of cats and in finding them a new home. A small portion of our cats come through official veterinarians as animal welfare cases.

What is an adoption fee for a cat and what does it cover?

The adoption fee for a cat is 160 euros. If you adopt two cats from the same foster home, the adoption fee is 280 euros.

All cats up for adoption have been vaccinated at least once, chipped, spayed/neutered, dewormed and tested for FIV and FeLV. Their acute ailments have been treated. If the cat needs treatment or has a long-term illness (e.g. feline immunodeficiency FIV) or symptoms, we will explain this in the description or during a visit. Please note that the cat may have underlying diseases unbeknownst to us, which we will not be able to inform you of. The treatment of these diseases and the costs are the sole responsibility of the new owner.

If it has been impossible to spay/neuter a kitten before it is adopted into a new home, we will issue a payment commitment for neutering. This is a document that obligates the new owner to take the kitten to be neutered at PESU's partner veterinary clinic in Pirkanmaa within three months of adoption. Kittens are not offered for adoption before they are 14 weeks old. Please note that kittens can almost never be adopted to be the sole cat in a home and they almost always require a cat companion in the same home.

Are you interested in a cat introduced on our page? What to do?

Read the cat's description carefully. Do you think it seems like a suitable cat for the home that you offer? Please consider the cat's special needs: if the description states, for example, that the cat needs a cat companion, it cannot be adopted to be the sole cat in a home. If you conclude that, according to the description, you could offer a great home for the cat, call us during the times when we are available, so we can discuss the matter further. Please do not send a text message or an email but instead call us. Before calling us, please read the adoption contract and consider whether you are willing to commit to everything mentioned in it. Consider also whether you are able to visit the cat's foster home in Pirkanmaa.

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Olen Mandi-emo ja tässä ovat neljä rakasta pikkuistani, Kerttu, Pirkko, Kirbo ja Sotta.

Kaikki pentuni etsivät kotia, jossa niillä olisi jatkossakin kissaseuraa, siis joko oma sisarus, tai joku muu nuori tai nuorekas kissa leikkikaverina. Etsin myös itse kotia!

Kullanuput syntyivät 02.07.2022 paitsi kollipoikani Sotta, joka tuli päivän myöhässä. Sotta nyt on muutenkin oman tiensä kulkija, jota sisarensa Kirbo seuraa parhaansa mukaan. Kerttuli ja Piksu sen sijaan ovat äidin kullannuppuja ja viihtyvät enemmän mamin lämmössä, kun taas kaksi muuta sisarusta hakevat lämpöä ihmisistä. Perheemme kilpparit Kerttu & Piksu liikkuvat mieluusti tiiminä, ja Sotta & Kirbo viihtyvät myös keskenään.

Valitettavasti kannan kalikivirusta, ja myös pentuni kantavat sitä. Kaikki ovat onneksi näistä huolimatta oikein reippaita ja hyvinvoivia nuoria kissoja. Mutta jos harkitset adoptiotamme, otathan selville mitä tuo tartunta tarkoittaa, ja mitä siitä voi pahimmassa tapauksessa seurata tulevaisuudessa. Kaikki lapsistani tulevat toimeen erittäin hyvin ihmislasten kanssa. Pennuistani kukaan ei ole muuttamassa kodin ainoaksi kissaksi. Toki on sanomattakin selvää, että tulevilla kissakavereillamme tulee olla rokotukset kunnossa, ja muutenkin kissakavereiden soveltuvuuteen kiinnitetään erityistä huomiota.

Minä itsekin olen kotia vailla. Tilapäiskotiin tullessani olin kovin jännittynyt ja epävarma, mutta nykyään rakastan ja kaipaan ihmisen rapsutuksia ja hellyyttä. Kovista äänistä ja tavaroiden siirtelystä en kuitenkaan edelleenkään pidä ja säikyn niitä kovasti. Calici-viruksen lisäksi minulla on jonkilainen ruoka-aineallergia, mutta ei ole vielä täyttä varmuutta mikä se on. Uuden kotini olisi siis hyvä selvittää ruokakokeilujen kautta minulle parhaiten sopiva ruokavalio. Mutta annetaan nyt pentujen itse kertoa itsestään.

Kerttu-Kerttuli: Minä olen Kerttu, mutta minua kutsutaan myös Kerttuliksi. Olen valloittavan kaunis kirjava kilpikonnakuvionen nuori neiti. Rakastan siskoani Piksua, mutta hän on välillä melkoinen mammantyttö, ja saan yksin tutkia uusia paikkoja ja hajuja. Kiusaan emäntääni siten, että aina kun hän siivoaa vessaamme, menen aina kesken siivoamisen asioille juuri puhdistettuun vessaan.

Piksu-Pirkko: Minä olen Pirkko, mutta Piksuksi tai Pikeksi minua kutsutaan. Väritykseltäni olen valkokirjo-kilpikonna ja mustan silmälappuni ansioista olen valtavan kaunis nuori kissaneiti. Olen kovin utelias, mutta samalla myös sisaruksista eniten minua jännittää uudet tilanteet ja äänet, mutta se ei koskaan vauhtiani hidasta.

Sotta: Minä olen Sotta, perheeni ainoa kollipoika. Vaikka olen meistä isoin, olen itseasiassa päivän nuorempi kuin sisarukseni. Ainoana kollina minun tehtäväni on varmistaa kaikkien uusien asioiden turvallisuus siskoilleni ja olenkin aina ensimmäisenä tutkimassa kaikkea uutta. Isäntä ja emäntä ovat myös ihan parhaita ja niiden kanssa leikin mielelläni, jonka jälkeen köllähdän päiväunille heidän syliinsä. Olenkin erittäin hellyydenkipeä ja kaipaan paljon paijailua.

Kirbo: Minä olen Kirbo ja äärettömän ylpeä valkoisesti turkistani ja kauniista värikkäästä hännästäni. Kerttuli ja Piksu ovat mielestäni vähän nössöjä molemmat ja siksi lähden aina veljeni Sotan mukaan suin päin tutkimaan kaikkea uutta ja mielenkiintoista. Pysyn hyvin veljeni perässä ja meillä onkin usein kovia juoksukilpailuja ja paineja. Tutkimisen lisäksi rakastan isännän ja emännän lämmintä syliä ja rapsutuksia ja hakeudunkin aina kun mahdollista lämpimään syliin päiväunille.

Katso videoita meistä!