Kissat

Interested in adopting a cat? See information in English below


Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Soittoajat viikko 48

Pe 2.12. klo 17 - 19 – soitathan numeroon / please call 045 657 2148

Soittoajat viikko 49

Ma 5.12. klo 10 - 11.30 – soitathan numeroon / please call 046 581 3237
Pe 9.12. klo 17 - 18.30 – soitathan numeroon / please call 046 581 2607


Cats

Where do homeless cats come from?

PESU ry helps cats that come from various circumstances. Many of the cats looking for a home come from populations, which means that they have not experienced human care at any point in their life. Some of our cats are ordinary pet cats that their previous owner has for some reason been forced to give away. PESU does not directly accept animals that have been found, but sometimes we assist animal shelters in the follow-up treatment of cats and in finding them a new home. A small portion of our cats come through official veterinarians as animal welfare cases.

What is an adoption fee for a cat and what does it cover?

The adoption fee for a cat is 160 euros. If you adopt two cats from the same foster home, the adoption fee is 280 euros.

All cats up for adoption have been vaccinated at least once, chipped, spayed/neutered, dewormed and tested for FIV and FeLV. Their acute ailments have been treated. If the cat needs treatment or has a long-term illness (e.g. feline immunodeficiency FIV) or symptoms, we will explain this in the description or during a visit. Please note that the cat may have underlying diseases unbeknownst to us, which we will not be able to inform you of. The treatment of these diseases and the costs are the sole responsibility of the new owner.

If it has been impossible to spay/neuter a kitten before it is adopted into a new home, we will issue a payment commitment for neutering. This is a document that obligates the new owner to take the kitten to be neutered at PESU's partner veterinary clinic in Pirkanmaa within three months of adoption. Kittens are not offered for adoption before they are 14 weeks old. Please note that kittens can almost never be adopted to be the sole cat in a home and they almost always require a cat companion in the same home.

Are you interested in a cat introduced on our page? What to do?

Read the cat's description carefully. Do you think it seems like a suitable cat for the home that you offer? Please consider the cat's special needs: if the description states, for example, that the cat needs a cat companion, it cannot be adopted to be the sole cat in a home. If you conclude that, according to the description, you could offer a great home for the cat, call us during the times when we are available, so we can discuss the matter further. Please do not send a text message or an email but instead call us. Before calling us, please read the adoption contract and consider whether you are willing to commit to everything mentioned in it. Consider also whether you are able to visit the cat's foster home in Pirkanmaa.

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Moi, Mä oon Viiruli …vähän niinku Hiiruli, mutta isolla V:llä. Juontaako nimeni kenties tiikeriraidoistani vai mistä, mutta joka tapauksessa pienestä koostani huolimatta mä oon ihan loistava pakkaus.

Kotoisin mä olen populaatiosta ja syntynyt ja kasvanut sekä elänyt ihan puhtaassa luonnon helmassa. Nykyään mun osoite on tilapäiskodissa. Mun seurana asuu hurjan paljon kissakavereita ja tulenkin täällä hyvin toimeen kaikkien, sekä vanhojen että uusien kissatuttavuuksien kesken, isäntäperhe mukaan lukien.

Mä olen nuori ja nätti tyttö. Lääkäri veikkasi mut alle kaksi vuotiaaksi (en tosin kerro menikö tuo arvaus oikein, hi hii). Mutta terveen paperit tuli. Ja mulla oli mahdollisesti ollut pennutkin joskus, mutta tiedä häntä.

Luonteeltani olen hyvin rauhallinen ja minua kiinnostaa seurailla mitä ympärillä tapahtuu. Ja vaikka ympärilläni touhuaa paljon kissoja ja tulen niiden kanssa hyvin juttuun, niin siltin tykkään leikkiä itsekseni – katso näyte videoltani. Myös talon väen kanssa olen valmis leikkimään, kun ollaan kahden kesken. Muita lempipuuhiani on katsella keittiön ikkunasta ohikulkevia ihmisiä ja tietenkin vaania ikkunan takana puskissa piileskeleviä lintuja. En jätä myöskään mainitsematta loikoilua sohvalla. Tykkään myös kiipeillä pöydillä sekä kaappien päällä. Tätä ei pitäisi mainita, mutta olen oppinut myös kerjäämään herkkuraksuja keittiöstä, aina kun joku sinne vaan ilmaantuu.

Olen nykyään myös tottunut rapsutuksiin. Tykkään myös aamuisin kiehnätä jaloissa, tosin se vaatii vielä tutun ja turvallisen ihmisen. Minuun saa myös tutut koskea, sekä nostella lyhyitä matkoja, mutta syliin en vielä pysähdy, se on vielä liian jännä paikka. Tuntemattomat päästän kyllä hetkeksi ihailemaan minua.

Lapsuuden ympäristöstäni johtuen olen tottunut syömään kaikenlaista, mikä oli tai aina ei ehkä ollut niin hyvää syötävää. Aluksi täällä myös lelut olivat vaarassa tulla syödyksi. Nyt olen kuitenkin vähitellen oppinut, ettei se ruoka enää syömällä lopu (pahus), ja nykyään osaankin jo hieman toppuutella. Välillä tosin kiertelen lautaselta toiselle, josko kaverilla olisi kuitenkin paremmat eväät. Ruokavalioni muodostuu laadukkaista viljattomista kuiva- ja märkäruuasta, sekä myös superherkullisesta raakaruuasta. Herkkuraksut vielä mainitsen erikseen. Nam nam.

Toivoisin, että tulevassa kodissa mua on jo pitkään odotettu ja harkittu ja mulle pitäisi olla ihan oma paikka tässä tulevassa maailmassa. Sellainen paikka, jossa mua arvostetaan, ja jossa mua rohkaistaan ja jossa musta pidetään hyvää huolta, ja jossa jokaisella on sydämessään paikka mulle. Koti, jossa on myös aikaa mulle. Laadukkaan ruuan lisäksi, jos sitten jossain vaiheessa elämääni sairastun, niin minut pitää olla myös valmis viemään lääkäriin ja hoitamaan terveeksi, kustannuksista huolimatta.

Toivoisin myös että tulevassa kodissani minulla olisi mahdollisesti useampikin kissakaveri. Tosin sellaisia, jotka ovat rauhallisia ja hyväksyvät minut uudeksi rauhalliseksi perheenjäseneksi. Kun tähän astitilat ovat olleet väljät , niin se on myös loppuelämän kodissani toiveena. Ja kenties verkotettu parveke tai jopa ihan ulkotarha (sepä vasta olisi makeeta).

Pienten lasten keskuudessa elämisestä minulla ei ole mitään kokemusta, ja silloin myöskään sinulla ei varmaan olisi aikaa minulle. Samoin myöskään koirista tai muista eläimistä minulla ei ole kokemusta, enkä tällaista kokemusta ehkä haluaisikaan. Lisäksi toiveena on, että tuleva perheeni tietää ja ymmärtää mikä on populaatiokissa ja että minulla on omat oikkuni ja tapani siitä johtuen. Haluaisin että sellainen koti ottaa yhteyttä, jolla on aikaa ja kärsivällisyyttä kuoria minusta esiin se maailman ihanin kissa.

Hyvää ja rakastavaa kotia etsien, terveisin Viiruli