Kissat

Interested in adopting a cat? See information in English below


Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Soittoajat viikko 48

Pe 2.12. klo 17 - 19 – soitathan numeroon / please call 045 657 2148

Soittoajat viikko 49

Ma 5.12. klo 10 - 11.30 – soitathan numeroon / please call 046 581 3237
Pe 9.12. klo 17 - 18.30 – soitathan numeroon / please call 046 581 2607


Cats

Where do homeless cats come from?

PESU ry helps cats that come from various circumstances. Many of the cats looking for a home come from populations, which means that they have not experienced human care at any point in their life. Some of our cats are ordinary pet cats that their previous owner has for some reason been forced to give away. PESU does not directly accept animals that have been found, but sometimes we assist animal shelters in the follow-up treatment of cats and in finding them a new home. A small portion of our cats come through official veterinarians as animal welfare cases.

What is an adoption fee for a cat and what does it cover?

The adoption fee for a cat is 160 euros. If you adopt two cats from the same foster home, the adoption fee is 280 euros.

All cats up for adoption have been vaccinated at least once, chipped, spayed/neutered, dewormed and tested for FIV and FeLV. Their acute ailments have been treated. If the cat needs treatment or has a long-term illness (e.g. feline immunodeficiency FIV) or symptoms, we will explain this in the description or during a visit. Please note that the cat may have underlying diseases unbeknownst to us, which we will not be able to inform you of. The treatment of these diseases and the costs are the sole responsibility of the new owner.

If it has been impossible to spay/neuter a kitten before it is adopted into a new home, we will issue a payment commitment for neutering. This is a document that obligates the new owner to take the kitten to be neutered at PESU's partner veterinary clinic in Pirkanmaa within three months of adoption. Kittens are not offered for adoption before they are 14 weeks old. Please note that kittens can almost never be adopted to be the sole cat in a home and they almost always require a cat companion in the same home.

Are you interested in a cat introduced on our page? What to do?

Read the cat's description carefully. Do you think it seems like a suitable cat for the home that you offer? Please consider the cat's special needs: if the description states, for example, that the cat needs a cat companion, it cannot be adopted to be the sole cat in a home. If you conclude that, according to the description, you could offer a great home for the cat, call us during the times when we are available, so we can discuss the matter further. Please do not send a text message or an email but instead call us. Before calling us, please read the adoption contract and consider whether you are willing to commit to everything mentioned in it. Consider also whether you are able to visit the cat's foster home in Pirkanmaa.

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Moi, ja juu …mekin oltais sitä loppuelämän kotia vailla, yhteistä sellaista.

Mä raotan hieman tassuja ja avaan sulle nyt jotain mun menneestä maailmasta. Mä oon ensinnäkin Pehmis ja oon luonnollisesti vastustamattoman komean näköinen poika ja tämä mun nätti tyttökaveri on Softis. Saavuttiin tänne tilapäiskotiin samalla lennolla ja nyt olis taas reppu täynnä eväitä ja liput hakusessa. Eli nyt olis aika taas terottaa kynnet ja matkata kohti uusia seikkailuja ja toivottavasti samalla kohti sitä lopullista yhteistä kotia. Olemme siis lähtöisin paikasta nimeltä Kissapopulaatio.

Kuten jo innokkaana ehdin mainita, mua kutsutaan täällä tilapäiskodissa nimellä Pehmis. Ja mun tuntomerkit kuulostaakin varmaan aika eksoottiselta, nimittäin musta väri, valkoisilla merkeillä. Tosin voisin olla valkoinenkin mustilla merkeillä, mutta jätetään tämä valinta katsojan pääteltäväksi. Ja jos olisin elokuva-alalla niin roolihahmoni olisi varmaan joko Batman tai Poirot. Ja toi Softis taas on melkein kun mun negatiivi. Sen tunnistaa valkoisesta väristä mustanharmailla merkeillä. Ja jos mun pitäis ehdottaa Softikselle elokuvahahmoa, niin se olis sitten varmaan se 101 dalmatialaista.

Mutta, vaikka komeita ollaankin, niin ei se ulkonäkö oo pääasia. Me ollaan luonteeltaan sopivan rauhallisia. Me kun tykätään ensin tarkkailla ympäristöä, sitten suorittaa erilaiset riskianalyysit ja lopuksi tehdä tarvittavat peliliikkeet tilanteen mukaan. Ja jos välillä uusi tilanne jännittää liikaa, niin sitten jalat toimii ja haetaan uutta vauhtia oman pään kautta. Ja jos mä saan sanoa, niin on se Softis mun mielestä meistä kahdesta ehkä se hieman tiukkapipoisempi … tai sitten vaan mulla on pidemmät piuhat. No, ehkä se on vielä vaan hieman mua varautuneempi, mutta joka tapauksessa erittäin uteliaita ollaan molemmat ja kovia kiipeilemään. Täälläkin on jo ehditty tutustua sekä kattolistoihin kuten myös siihen kuinka ahdas paikka on sohvan selkänoja, sisäpuolelta.

Kuten jo mainitsin, uteliaisuus on valttia. Ihminen meitä edelleen jonkin verran jännityttää, mutta päivä päivältä aina vähemmän ja vähemmän, ja nykyään jo uskalletaan juosta ja touhuta samassa huoneessa. Eli onhan meissä vielä paljon työstettävää tulevaankin kotiin, mutta lähtötelineistä on jo ampaistu liikkeelle oikeaan suuntaan.

Niin, mainittakoon nyt samalla, että ne pakolliset lääkärireissutkin on nyt jo historiaa, ei löydetty kotoa tarpeeksi hyviä piilopaikkoja. Siellä se lääkäri piikitti ja aikansa tutki ja kopeloi, mutta ei se meistä mitään vikaa löytänyt. Leima otsaan tai siru niskaan ja puhtaat paperit tuli kehujen kera ilman huomautuksia. Lääkäri arvioi iäksemme alle kaksi vuotta.

Ruokahalukin meillä on kunnossa. Nyt on totuttu täällä laadukkaisiin märkä-, kuiva- sekä raakaruokiin. Meistä on tullut jopa sen verran nirsoja, että vähemmän laadukkailla ruuilla meitä on turha yrittää huijata.

Kerron tässä lopuksi vielä jotain elävistä olennoista. Täällä tilapäiskodissa elää ainoastaan aikuisia ihmisiä ja hurrrjan paljon muita kissoja. Kaikkien kissojen, sekä vanhojen että uusien tuttavusten kanssa tullaan saumattomasti toimeen. Ja nämä ihmispoloiset, jotka nyt ovat muuttaneet elinpiiriimme, niin, me valjastettiin ne meidän palvelijoiksemme. Teetetään niillä säännöllisten siivousten lisäksi mm. vessojen pesu ja nurkkien siivous. Täytyy myöntää, onhan sitä kiva katsella, kun ne kantaa meille ruokaa kylki vääränä tasaisin väliajoin ja sijaa lopuksi vielä vuoteemme. Eli täytyyhän ihmisasukeista olla jotain hyötyäkin, jos ne meiän kanssa meinaa asua samoissa tiloissa. Muihin eläimiin ei olla totuttu (kun noi siivoo villakoiratkin). Lisäksi pienet lapset ovat meille mysteeri.

Jos tällä mouruamisella sain sut nyt ylipuhuttua loppuelämämme palvelijaksi, niin katsotaan josko katseemme tulevaisuudessa kohtaisivat. Alla vielä pieni video painistamme. Terveisin Pehmis & Softis