Kissat

Interested in adopting a cat? See information in English below


Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Soittoajat viikko 12

La 25.3. klo 10 - 13 – soitathan numeroon / please call 045 657 2148

Soittoajat viikko 13

Ke 29.3. klo 17 - 19 – soitathan numeroon / please call  046 581 3422
La 1.4. klo 10 - 11.30 – soitathan numeroon / please call 046 581 2607


Cats

Where do homeless cats come from?

PESU ry helps cats that come from various circumstances. Many of the cats looking for a home come from populations, which means that they have not experienced human care at any point in their life. Some of our cats are ordinary pet cats that their previous owner has for some reason been forced to give away. PESU does not directly accept animals that have been found, but sometimes we assist animal shelters in the follow-up treatment of cats and in finding them a new home. A small portion of our cats come through official veterinarians as animal welfare cases.

What is an adoption fee for a cat and what does it cover?

The adoption fee for a cat is 160 euros. If you adopt two cats from the same foster home, the adoption fee is 280 euros.

All cats up for adoption have been vaccinated at least once, chipped, spayed/neutered, dewormed and tested for FIV and FeLV. Their acute ailments have been treated. If the cat needs treatment or has a long-term illness (e.g. feline immunodeficiency FIV) or symptoms, we will explain this in the description or during a visit. Please note that the cat may have underlying diseases unbeknownst to us, which we will not be able to inform you of. The treatment of these diseases and the costs are the sole responsibility of the new owner.

If it has been impossible to spay/neuter a kitten before it is adopted into a new home, we will issue a payment commitment for neutering. This is a document that obligates the new owner to take the kitten to be neutered at PESU's partner veterinary clinic in Pirkanmaa within three months of adoption. Kittens are not offered for adoption before they are 14 weeks old. Please note that kittens can almost never be adopted to be the sole cat in a home and they almost always require a cat companion in the same home.

Are you interested in a cat introduced on our page? What to do?

Read the cat's description carefully. Do you think it seems like a suitable cat for the home that you offer? Please consider the cat's special needs: if the description states, for example, that the cat needs a cat companion, it cannot be adopted to be the sole cat in a home. If you conclude that, according to the description, you could offer a great home for the cat, call us during the times when we are available, so we can discuss the matter further. Please do not send a text message or an email but instead call us. Before calling us, please read the adoption contract and consider whether you are willing to commit to everything mentioned in it. Consider also whether you are able to visit the cat's foster home in Pirkanmaa.

Koditon kissa

Moi! Mä oon Ruohosipuli! Tämmönen kaunis, upea, sielukas tyttökissa, jonka arvioitu syntymävuosi on 2017–2018.

Oon ihan mahdoton rakkauspakkaus, enkä voi saada tarpeekseni hellyydestä ja huomiosta! Oon jopa niin hullaantunut rapsutuksista ja silityksistä, että otan ihan ite kädestä tassulla tai hampailla kiinni, jos en saa tarpeeksi paijaa. Siksi en sovikaan sellaiseen kotiin, missä on pieniä lapsia. Kissakavereihin ja pieniin koiriin oon tottunut, ja tuunkin hienosti kaikkien kanssa toimeen, kunhan muut on kilttejä!

Oon tosi sosiaalinen ja rakastan yli kaiken mulle tuttua, turvallista ihmistä, enkä halua viettää aikaa ihan yksin. Joten jos sä käyt töissä tai oot muuten paljon pois kotoo, niin mulle olis tärkeetä, että mulla olis sitten kiltti kissakaveri. Jos mulla on sun lämmin syli aina tarjolla, niin sit pärjään ilmankin! Vieraat ihmiset mua vielä pelottaa ihan hurjan paljon, enkä uskalla tulla esille, kun ne on mun kotona. Musta oliskin hienoo, jos mun uus koti olis aika rauhallinen.

Jos mä haluun huomioo, enkä pääse tutun ja turvallisen ihmisen luo, saatan laulaa pienen serenadin. Mä oon kyllä muutenkin puhelias ja vastailen mun tilapäis-äiskälle, kun se juttelee mulle. Kaikki käsittelyhommat menee niin hienosti, että ollaan tutustuttu manikyyrien perusteisiin täällä tilapäiskodissa. Tää vähän epäilyttää mua, mutta oon silti antanu sen käsitellä mun tassuja. Kynsiä ei oo täällä vielä leikattu, mutta saksien ääntä oon kuunnellu eikä ne oo yhtään pelottavat. Mulla on suussa todettu kohtalaisesti hammaskiveä, ja se pitää poistattaa viimeistään huhtikuussa 2023. Se jää uuden omistajani vastuulle, kuten muukin terveydenhoitoni, joten mietithän jo etukäteen, mitä se tarkoittaa.

Mutta mikä parasta... Mä oon ninja! Pääsen mihin tahansa ja mistä tahansa. Ihan sama minkälaiset barrikadit tilapäis-äiskä on tänne keksinyt, niin mä oon silti löytänyt tieni kaappien päälle, hyllyille, laatikoihin, taakse... Osaan myös hienosti siirtää tavaroita lattialle ja avata niin kaappien kuin huoneidenkin ovet, joita ei oo laitettu lukkoon. Musta onkin ihan mahtavaa kiipeillä, leikkiä ja touhuta. Rrrrrrakastan narulla roikkumaan laitettuja leluja! Ihmisen kanssa mä en vielä osaa telmiä, mut oon hyvä keksiin tekemistä ihan iteksenikin. Kerran levitin kokonaisen laatikollisen sukkia pitkin makkaria! Mun uuden kodin oliskin kuulemma hyvä olla rento ja huumorintajuinen. Siellä ei myöskään kannattais olla hirveesti särkyvää tai arvokasta tavaraa esillä.

Videoni: