Kissat

Interested in adopting a cat? See information in English below


Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Soittoajat viikko 12

La 25.3. klo 10 - 13 – soitathan numeroon / please call 045 657 2148

Soittoajat viikko 13

Ke 29.3. klo 17 - 19 – soitathan numeroon / please call  046 581 3422
La 1.4. klo 10 - 11.30 – soitathan numeroon / please call 046 581 2607


Cats

Where do homeless cats come from?

PESU ry helps cats that come from various circumstances. Many of the cats looking for a home come from populations, which means that they have not experienced human care at any point in their life. Some of our cats are ordinary pet cats that their previous owner has for some reason been forced to give away. PESU does not directly accept animals that have been found, but sometimes we assist animal shelters in the follow-up treatment of cats and in finding them a new home. A small portion of our cats come through official veterinarians as animal welfare cases.

What is an adoption fee for a cat and what does it cover?

The adoption fee for a cat is 160 euros. If you adopt two cats from the same foster home, the adoption fee is 280 euros.

All cats up for adoption have been vaccinated at least once, chipped, spayed/neutered, dewormed and tested for FIV and FeLV. Their acute ailments have been treated. If the cat needs treatment or has a long-term illness (e.g. feline immunodeficiency FIV) or symptoms, we will explain this in the description or during a visit. Please note that the cat may have underlying diseases unbeknownst to us, which we will not be able to inform you of. The treatment of these diseases and the costs are the sole responsibility of the new owner.

If it has been impossible to spay/neuter a kitten before it is adopted into a new home, we will issue a payment commitment for neutering. This is a document that obligates the new owner to take the kitten to be neutered at PESU's partner veterinary clinic in Pirkanmaa within three months of adoption. Kittens are not offered for adoption before they are 14 weeks old. Please note that kittens can almost never be adopted to be the sole cat in a home and they almost always require a cat companion in the same home.

Are you interested in a cat introduced on our page? What to do?

Read the cat's description carefully. Do you think it seems like a suitable cat for the home that you offer? Please consider the cat's special needs: if the description states, for example, that the cat needs a cat companion, it cannot be adopted to be the sole cat in a home. If you conclude that, according to the description, you could offer a great home for the cat, call us during the times when we are available, so we can discuss the matter further. Please do not send a text message or an email but instead call us. Before calling us, please read the adoption contract and consider whether you are willing to commit to everything mentioned in it. Consider also whether you are able to visit the cat's foster home in Pirkanmaa.

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Hola! Me ollaan kesällä ja syksyllä 2022 syntyneet kissanpennut.

Ihan tarkkaa syntymäaikaa me ei tiedetä, eikä edes sitä, onko meillä samat vanhemmat. Ainakin Pocolla on ollut eri emo, koska on meitä muita niin paljon pienempi. Olemme nähkääs tulleet isommasta kissaporukasta, populaatiosta. Siinä me oltiin yhtä suurta perhettä ja vähän niin sun näin.

Etsimme nyt omaa kotia yhdessä tai erikseen. Me kaikki kaipaamme joka tapauksessa nuorehkoa kissakaveria, joten sellainen pitäisi meille jokaiselle tulevasta kodista löytyä. Kissojen seura on meille tuttu juttu, mutta ihmisiin tutustumme varovaisemmin. Tuttua ihmistä emme arkaile, ja tulemmekin usein ovelle häntä vastaan ja nuuhkitaan kättä tervehdykseksi. Meille on vielä vähän outoa se, kun ihminen haluaa koskea. Tilapäiskoti-ihminen on jutellut meille, että paijaaminen voi olla tosi mukavaa ja on meitä vähän jo paijattukin. Me toivotaankin, että meitä ymmärretään tässä asiassa ja voidaan edetä meidän omassa tahdissa.

Me olemme seurallisia, uteliaita ja aktiivisia kissoja, joten tarjoathan meille virikkeitä, kuten kiipeilypaikkoja, leluja ja erilaista tutkittavaa. On myös mahtavaa, kun ihminen leikittää meitä! Tulevassa kodissamme tulisi olla tarpeeksi tilaa meidän juoksuspurteille. Meitä on opetettu herkkujen avulla menemään kantokoppaan, se on meidän mielestä tosi kiva leikki! Emme ole tottuneet pieniin lapsiin tai muihin eläimiin. Täällä tilapäiskodin perheellä on kyllä kaikenlaista meteliä, eikä se meitä haittaa. Meidän ei tarvitse muuttaa siis huopatossutehtaalle.

Me ollaan luultavasti saatu pienenä sellainen virustauti nimeltään kaliki. Se ei poistu koskaan elimistöstä, mutta voi olla oireetonkin. Meidän hoidossa on sen vuoksi oleellista, että käydään suun tarkistuksessa vuosittain ja hoidetaan mahdollisia flunssan oireita niiden ilmaantuessa. Tällä hetkellä sairaus ilmenee meillä niin, että meillä on punoittavat ikenet. Meidän ensimmäinen suuhuolto tulisikin tehdä kevään aikana. Tämä ei ole meidän vauhtia hidastanut, muutoin voimme oikein hyvin! Tutustuthan tuohon kalikiin tarkemmin, ennen kuin harkitset meidän adoptoimista. Huomioithan, että kaikilla kissakavereillamme pitää olla rokotukset ehdottomasti ajantasalla!

Esittäydymme tässä vielä:

RINGO: Gurnau! Minä kurnauttelen iloisesti kissasisaruksille. Rakastan vauhdikkaita leikkejä ja kunnon painia sisarusteni kanssa. Olen reipas ja vauhdikas kolli ja kaipaan uudessa kodissanikin vertaistani painiseuraa. Locon kanssa usein painitaankin ja voitaisiin muuttaa vaikka yhdessä! Myös ruoka on erittäin lähellä sydäntä, en nirsoile! Ruoka-aikaan, etenkin aamuisin, kiehnään ja paijailu on silloin mukavaa. Muuten en kyllä paijailuista oikein välitä. Ihmisen kättä nuuhkin, kun tavataan ja olen mukana seurailemassa ihmisen puuhia.

LOCO: Minä olen myös kova poika leikkimään ja painimaan. Aamuisin tervehdin tilapäiskoti-ihmistä kiehnäten ja kehräten. No, myönnetään, olen tosi innoissani ruoasta, joka on tulossa tarjolle. Silloin kyllä paijailu ja rapsuttelu tuntuu kivalta. Tämä juttu on minulle vielä vähän uusi, ja tunteet menee kierroksille. Silloin rapsuttelun tuoksinnassa saatan hellästi näykkäistä. Sitä sanotaan kuulemma hellyysagressioksi ja ihminen on sanonut, ettei niin saisi tehdä. Nyt tätä on harjoiteltu ja menee ihan hyvin ihmisen kanssa, kun paijaillaan aina vähän kerrallaan. On tuo ihminen kiva muulloinkin kuin ruoka-aikaan. Seurailen sen juttuja ja yhteiset leikit on tosi kivoja!

TACO: "On maailmassa monta ihmeellistä asiaa...". Olen utelias ja suloinen pieni poika. Tilapäiskoti-ihminen sanoo, että olenkohan ehkä kiltein pieni kollikissa ikinä. Olen kovin kiinnostunut tuosta minua hoitavasta ihmisestä. Jos se malttaa olla paikallaan, niin käyn sitä haistelemassa tukasta ja varpaista. Aina jotain uusia hajuja, mietin että missähän se on ollut. Näillä pohtivilla silmilläni minä tarkkailen tuota ihmistä. Tilapäiskoti-ihminen joskus kysyy minulta, että mitä minä niin kovasti pohdin, mutta enpä minä kaikkea kerro! Paijailu minua vielä arveluttaa. Se kyllä näyttää aika mukavalta, ehkä minäkin kokeilen sitä joskus myöhemmin. Olen luonteeltani hyvin rauhallinen ja pohtiva. Pidän myös leikistä, ja leikkikaverini voisikin olla vähän rauhallisempi menijä kuten minä. Leikin kaikkien sisarusteni kanssa, mutta parhaiten leikit sujuu siskojeni Nachon ja Pocon kanssa. Syön mieluiten kuivaruokaa, vaikka kuulemma olisi parempi syödä märkäruokaa. Siihen olisi hyvä totutella pikku hiljaa ja olenkin jo vähän maistellut. Koppaanmeno-leikissä menen usein jo valmiiksi koppaan, kun kuulen herkkupussin rapinaa. Olenkin aika herkkusuu. Jos sulla on herkkuja, meistä voisi tulla ystäviä!

NACHO: Minä olen suurisilmäinen kaunotar, Nacho. Olen aktiivinen ja touhukas kissaneiti. Leikkihiiriä kannan ylpeydellä suussani ja vien niitä omaan piilopaikkaan talteen. Vauhdikkaat juoksu- ja painileikit on minun mieleeni myös. Leikin kaikkien kissa sisarusteni kanssa mielelläni, mutta viihdyn parhaiten Pocon ja Tacon kanssa. Ihmisen paijailu on mielestäni kovin omituista ja yleensä väistelen sitä. Joskus lepohetkellä paijailu voi olla ihan ok, mutta en vielä ihan tiedä, onko se minun juttuni.

POCO: Olen pikkuinen Poco-tyttö. Pöh, vai pikkuinen ne sanoo! En kyllä omasta mielestäni ole yhtään pikkuinen, vaikka olen syntynyt muita sisaruksiani myöhemmin. Meistä on kasvanut sisarukset, vaikka meillä olikin eri emo. En edes yhtään häviä painissa isoimmalle sisarukselleni Ringolle. Vauhdikkaat leikit on minun mieleeni. Ihmisten vaatteissa napit ja hupparin narut on hauskoja myös, että kyllä minä leikit keksin vaikka mistä! Aivan hirmuisesti tykkään myös paijailuista ja rapsutuksista! En kuitenkaan viihdy vielä sylissä.